2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Játszani is engedd…”

3 perc olvasás

ojatek.jpgElindult az 5. Ország Játéka verseny, a hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedője a https://www.orszagjateka.hu/#szavazas oldalon. A homo ludenst – a játszó embereket – ismét szavazásra hívják: immáron ötödik alkalommal lehet voksolni az Ország Játékára október 25. és november 12. között.

 

A verseny, amely rövid idő alatt a hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjévé vált, a közönség szavazataira és neves szakmai zsűri véleményére alapozva oszt közönség- és szakmai díjat 9 játékkategóriában. Tavaly már 50 játék nevezett, amire 43ezer szavazat érkezett, idén a játékok száma közel százra emelkedett, és a voksok számánál is nagyjából duplázásra számítanak a szervezők. Az Ország Játéka verseny jótékony célokat is szolgál, a szavazók megnevezhetik kedvenc óvodájukat és bölcsődéjüket, s a legnépszerűbb három ovi és bölcsi a nevezett játékokból értékes csomagot kap ajándékba.

 

A verseny félidejében – november 5-én – a szervezők Ország Játéka játszónapot szerveznek az Akvárium Klubban, ahol 1000nm-en élőben ki lehet próbálni a nevezett játékokat, és rögtön szavazni is lehet a kedvencekre. A játszónapon rengeteg társas- és építőjáték lesz, igazi autót firkálhatnak össze a gyerekek, részt vehetnek kézműves foglalkozáson, arcfestésen, találkozhatnak a Nickelodeon kedvelt figuráival, SpongyaBobbal és Dórával a felfedezővel, vagy a Mancs őrjárat által inspirált hatalmas puzzl-lel. A színpadon délelőtt az Eszter-lánc mesezenekar, délután pedig az Alma Zenekar várja a gyerekeket. Míg a gyerekek játszanak, az apukákat drónok várják tesztreptetésre.

 

A szakmai zsűrit Pierrot vezeti, aki ma már neves játékfejlesztő. Pierrot elmondta: véleménye szerint “a jó játék felér egy jó órával az iskolában”, ezért neki személy szerint fontos, hogy mindig újabb és újabb minőségi játékokra hívják fel a figyelmet a versennyel. A nyertes játék használhatja az Ország Játéka logóját, kapaszkodót nyújtva ezzel a szülőknek a játékvásárlásnál a játékok tengerében. Olyan szempontokat értékelnek, mint a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, a játékok innovációja, kreativitása, minősége, tartóssága.

 

A szakmai zsűriben Pierrot olyan neves szakemberekkel ül együtt, mint Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Göde Gabriella, marketing executive a  Nickleodeon-tól, Görög Zita műsorvezető, Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviseletében, Labancz Dániel klinikai gyermek szakpszichológus és tapasztalati tanulás tréner, Tarján Katalin vezető óvodapedagógus, Veszelszkiné Huszárik Ildikó, a Pedagógusképzés Megújulásáért program alapítója, valamint Zölei Ágnes, a Manóprogram főszerkesztője.

 

Mára a verseny független szervezésű országos eseménysorozattá vált. Főszponzora a 2013-ban alapító JátékNet. “Minden évben sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen játékot javaslunk karácsonyi ajándéknak. A JatékNetnél büszkék vagyunk rá, hogy mi mindig a legjobb segítséget tudjuk adni: a több mint tíz éves tapasztalatunk mellett a közönségszavazatok és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek véleménye a legfontosabbak.” – mondta el Őri Gergely a JátékNet ügyvezető igazgatója.

 

A díjakat – ünnepélyes keretek közt – november 14-én adják át, a nyertes játékokat pedig az alábbi oldalon találják majd meg az érdeklődők.

 

www.orszagjateka.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.