2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A 10 legfontosabb technológiai/fogyasztói trend 2012-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57158"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/hot_consumer_trends.thumbnail.jpg" border="0" width="71" height="100" /></a></span>Az online és mobil infrastruktúra elérése a fogyasztók számára legalább olyan fontos, mit az út- vagy az elektromos hálózat. A közösségi média újradefiniálja a híradás fogalmát, <a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>az okostelefonok jövője a nők kezében van. Az internet az utolsó dolgok egyike, amiről hajlandóak vagyunk lemondani, ha a kiadások csökkentésére kényszerülünk. <strong>Az Ericsson jelentése a cikk végén lévő linkről letölthető!</strong></p> <p> 

hot consumer trends.thumbnailAz online és mobil infrastruktúra elérése a fogyasztók számára legalább olyan fontos, mit az út- vagy az elektromos hálózat. A közösségi média újradefiniálja a híradás fogalmát, az okostelefonok jövője a nők kezében van. Az internet az utolsó dolgok egyike, amiről hajlandóak vagyunk lemondani, ha a kiadások csökkentésére kényszerülünk. Az Ericsson jelentése a cikk végén lévő linkről letölthető!

 

hot consumer trends.thumbnailAz online és mobil infrastruktúra elérése a fogyasztók számára legalább olyan fontos, mit az út- vagy az elektromos hálózat. A közösségi média újradefiniálja a híradás fogalmát, az okostelefonok jövője a nők kezében van. Az internet az utolsó dolgok egyike, amiről hajlandóak vagyunk lemondani, ha a kiadások csökkentésére kényszerülünk. Az Ericsson jelentése a cikk végén lévő linkről letölthető!

 

Az Ericsson ConsumerLab több mint 15 esztendeje kutatja a fogyasztói viselkedés alakulását, beleértve az  információs és kommunikációs technológiai termékkel kapcsolatos vélekedéseket. Globális kutatási programja során, 40-nél is több országban, évente 100 000 személlyel készít interjút. Friss jelentése az elkövetkező évek legfontosabb fogyasztói trendjeire világít rá.

A ConsumerLab felmérése szerint az internet a legutolsó dolgok egyike, amiről a fogyasztók hajlandóak lemondani, ha kiadásaik csökkentésére kényszerülnek, de lassan létszükségletté válnak a mobil eszközök is. Michael Björn, a ConsumerLab kutatási vezetője szerint a fogyasztók úgy vannak az okostelefonos alkalmazásokkal, mint hal a vízzel. „Az ikonokon át egy érintéssel elérhető közvetlen kapcsolat elfedi az internet szolgáltatások bonyolultságát, és az emberek fel akarják fedezni a hétköznapi élet számos új területét, ahol hasznos az internetkapcsolat. Most végeztünk el egy felmérést a feltörekvő piacokon, és arra a megállapításra jutottunk, hogy még a kezdő mobiltelefon-használókból is nagyon gyorsan internet felhasználó válik. Az internetes hozzáférés egyre nagyobb szerepet játszik a napi tevékenységeikben." – mondja a szakember. 

 

Íme a közeli jövő 10 legfontosabb fogyasztói trendje a technológia területén:

 

1. Internetes hozzáférés mindenek felett. Az internetelérés, akár a levegő, mára létszükségletté vált. Ez a legutolsó dolgok egyike, amitől a fogyasztók hajlandóak megválni, ha kiadásainak csökkentésére kényszerülnek. Szerepe az információszerzésen és a kapcsolatépítésen túl a munka, a jövedelemszerzés területén is egyre fontosabb.

2. Bárkiből lehet szolgáltató. Az online és mobil világban hatalmas az igény az új szolgáltatásokra, melyekhez bárhol és bármikor hozzáférhetnek a felhasználók. A  cégek egyre gyakrabban szembesülnek a problémával, hogy mobilszolgáltatóvá kell válniuk, ha továbbra is kapcsolatban akarnak maradni ügyfeleikkel, vevőikkel. E szolgáltatások között nagyon sok az egyedi megoldás, és gyakran nem is olyan nehéz előállítani őket. Akár maguk a fogyasztók is képesek lehetnek kereskedelmileg életképes szolgáltatások, például alkalmazások fejlesztésére.

3. A közösségi média újradefiniálja a híradás fogalmát. A közösségi hálózatok valódi média-csomópontokká váltak, amelyek beszélgetések és posztok folyamait ontva képek, videoklipek és zeneszámok fogyasztását generálják. A közös véleményalkotás lehetőségének megteremtésével ezek a platformok ma már a hírek közötti eligazodásban is sokat segítenek, sőt gyakran hírforrásként működnek.

4. A mobiltelefonok egyre fontosabb szerepet játszanak a mindennapi életben. A fogyasztókat leginkább az olyan mobilszolgáltatások érdeklik, amelyek közvetlenül kapcsolódnak közeli helyszínekhez vagy helyi szolgáltatásokhoz. Míg az okostelefonnal rendelkezők 90 százaléka mindig magánál tartja a telefonját, csak 80 százalékuk állítja azt, hogy mindig van pénz a zsebében.

5. Az átláthatóság fontosabb, mint a magánélet. Az emberek mindaddig bátran megosztanak személyes információkat az interneten, amíg a konkrét előnyök túlsúlyban vannak a nehezebben érzékelhető hátrányokkal szemben. Egyre megszokottabb számukra, hogy átlátható az életük; a cégektől és más szervezetektől is átlátható működést várnak el.

6. A felhő megkönnyíti az életet. A folyamatos információ-megosztás és több eszköz egyidejű használata hétköznapi szokássá válik, ennek eredményeként még több felhő-alapú szolgáltatást vezetnek be. A fő szempont az egyszerű használat.

7. Az okostelefonok jövője a nők kezében van. Egy tavaly végzett kutatás szerint továbbra is főként a férfiak veszik igénybe az okostelefonok által kínált speciális szolgáltatásokat, ugyanakkor lényegesen több nő használ olyan hagyományos funkciókat, mint a hanghívás, az sms, mms és a Facebook. A kommunikációs csatornák egyetlen eszközbe terelésével a nők diktálják majd az okostelefonok piaci térhódításának ütemét.

8. Egyszerűbb vásárlás. Az okostelefont használók 67 százaléka használ vagy használna szívesen mobil fizetési megoldást. A kutatások szerint a mobilfizetést a mindennapos vásárlási szokásokkal összhangban kellene továbbfejleszteni, összekapcsolva termékinformációval, pontgyűjtő-akciókkal vagy akár áruházon belüli navigációval.

9. Minden összekapcsolódik. 2009 negyedik negyedévében a mobil adatforgalom mennyisége meghaladta a hangforgalmat, 2011 első negyedévében pedig a kétszeresére nőtt. A fogyasztók egyre többször csatlakoznak az internethez és a környezetükben található technikai eszközökhöz, autókhoz, árusító automatákhoz, jegykezelő kapukhoz.

10. Bizonytalan idők – a fogyasztók törekednek az ellenőrzésre.

Kiszámíthatatlan gazdasági környezetben és természeti katasztrófák idején a fogyasztók arra törekednek, hogy kézbe vegyék az irányítást. Figyelmük ilyenkor a közszolgáltatások – víz, áram – felé fordul. A márciusi japán földrengés és cunami idején például a tokiói metróállomásokon elhelyezett képernyőkön időjárás-jelentés helyett az elektromos áramra vonatkozó előrejelzéseket sugároztak.

 

Az Ericsson ConsumerLab jelentése teljes terjedelmében itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.