A budapesti Millenárison a Kézműves Magyar Ízek kóstolóturné
2 perc olvasás
Többek között a selyemfűmézre, szarvasgombás parmezánsajtra és a szürkemarha szalámira is lehet szavazni a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéjának budapesti állomásán 2011. november 5-én. Délelőtt 9 órától, délután 14 óráig ingyen lehet majd kóstolni a magyar ízeket a budapesti Millenárison a Fogadó épület előtt. A turné végleges eredményét 2011. november 18-20 között hirdetik ki a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, amit szintén a budapesti Millenárison rendeznek meg.
Többek között a selyemfűmézre, szarvasgombás parmezánsajtra és a szürkemarha szalámira is lehet szavazni a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásár kóstolóturnéjának budapesti állomásán 2011. november 5-én. Délelőtt 9 órától, délután 14 óráig ingyen lehet majd kóstolni a magyar ízeket a budapesti Millenárison a Fogadó épület előtt. A turné végleges eredményét 2011. november 18-20 között hirdetik ki a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, amit szintén a budapesti Millenárison rendeznek meg.
A kóstolóturné az október 27-én megnyitott Kézműves Magyar Ízek első márkaboltjából indult. A nyitórendezvényen 20 magyar ízek facebook rajongó és a meghívott újságírók is szavaztak a kedvenc ízükre. A budapesti állomás a Millenáris, ahova a szervezők minden érdeklődőt és újságírót szeretettel várnak egy kóstolásra, hogy megtalálják az ország- és az újságírók kedvenceit is. A turné következő állomása november 6. Debrecen, Fórum bevásárlóközpont. A végleges eredményt a 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárán november 18-20 között a budapesti Millenárison hirdetik ki.
Évente 550 milliárd forintot költünk a vásáron kapható termékekre, de ennek csak egy része marad a magyar termelőknél. A vásár szervezőinek fő célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelőket, ezért a több mint 100 termelőnek az első vásárhoz hasonlóan, most sem kell helypénzt fizetnie. A magyar- és az erdélyi termelők mellett idén újdonságként Felvidékről, Szlovéniából és a Vajdaságból is várnak kiállítókat. A novemberi Vásáron a már megismert magyar ízek mellett olyan újdonságokat fedezhetünk fel, mint a vízibivaly szalámi, a faszenes, tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnye lekvár.