2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Google Gemini bemutatója: a látszat csalfa lehet vagy hoax?

2 perc olvasás
"A Technológiai Óriások Felelőssége: A Hoax és a Dezinformáció Árnyoldalai" A Google Gemini bemutatójának esete rávilágít a technológiai innovációk bemutatásával kapcsolatos kihívásokra és felelősségre. Ez az esemény felhívja a figyelmet arra, hogy a hoax és a desinformáció milyen mértékben befolyásolhatja a közvéleményt és a technológiai ipar hitelességét. Amikor a technológiai óriások, mint a Google, manipulálják a valóságot a termékeik vagy szolgáltatásaik bemutatásában, akkor az nemcsak a fogyasztók megtévesztéséhez vezet, hanem aláássa a társadalom bizalmát a technológiai fejlődés iránt. A Gemini esete azt mutatja, hogy a valós idejű AI technológia még mindig korlátozott, és a félrevezető bemutatók hamis elvárásokat kelthetnek. Fontos, hogy a technológiai vállalatok átláthatóak és őszinték legyenek az általuk kínált termékek és szolgáltatások képességeivel kapcsolatban. Ez nemcsak az etikai normák betartását jelenti, hanem hozzájárul a technológiai innováció egészséges és fenntartható fejlődéséhez is.
googegeminhoax2023

GoogeGemini - Hoax

A Google legújabb technológiai bemutatója, a Gemini, első ránézésre mindenkit lenyűgözött. A videóban a Gemini valós időben válaszolni látszott a felhasználói interakciókra, mutatva a mesterséges intelligencia rendkívüli fejlődését. Azonban a Google nemrég megerősítette, hogy a videóban látható “valós idejű” interakciók nem voltak teljesen hitelesek.

Mint kiderült, a Google Gemini bemutatója több olyan részletet tartalmazott, amelyeket emberi beavatkozás segítségével vágtak ki, így a technológia valós képességeit félreértelmezhetik. Ez azt jelenti, hogy a Gemini valójában nem folytatott valós idejű beszélgetést vagy reakciót, hanem előre meghatározott szöveges felszólításokkal és feltöltött képekkel működött.

youtube player

/ Ez a videó indította el a Google Gemini story-ját és azóta kiderült, a story inkább egy marketing szárnycsapkodó hoax, mint sem valós és reális termék. A fő kérdés még is az: hogyan engedheti meg magának egy Tech Óriás ezt a fajta tájékoztatást? /

Ez a felfedezés jelentős kérdéseket vet fel a technológiai bemutatók őszinteségével és átláthatóságával kapcsolatban. A Google eredeti szándéka az volt, hogy inspirálja a fejlesztőket és a közönséget a Gemini képességeivel, de a valóságtól eltérő bemutatás kárt tehet a vállalat hitelességében.

A Google csak a YouTube videó leírásában tette közzé, hogy a késleltetést csökkentették, és a Gemini válaszait lerövidítették a bemutató érdekében. Ez a kommunikációs hiányosság sokakat csalódottá tett, akik azt hitték, hogy tanúi voltak egy valós idejű AI csodának.

Összességében a Google Gemini bemutatója felhívja a figyelmet arra, hogy a technológiai óriásoknak felelősséggel kell kezelniük a bemutatóikat, és biztosítaniuk kell, hogy azok valós képességeiket tükrözzék. A technológiai innováció izgalmas, de a valóságos előrehaladás csak akkor érhető el, ha őszintén kommunikálunk a lehetőségekről és korlátokról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.