2022.szeptember.30. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A gyerekek több éves pénzügyi tervvel készülnek álmaik megvalósítására

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57913"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image10_45.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="50" /></a></span><em>Nagy sikerrel indult az idei tanévi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny: 539 csapat jelentkezett a pénzügyi vetélkedőre az ország minden területéről, az első forduló feladatainak megoldásában pedig 2700 kisdiák vett részt. Az első forduló legjobb csapatai a márciusban induló regionális középdöntők során mérhetik össze pénzügyi tudásukat, a döntőre pedig májusban kerül sor. </em><em>A verseny zsűrijéhez nemrégiben csatlakozott Varga Izabella, az RTL Klub népszerű színésznője is.</em></p> <p> 

image10 45.thumbnailNagy sikerrel indult az idei tanévi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny: 539 csapat jelentkezett a pénzügyi vetélkedőre az ország minden területéről, az első forduló feladatainak megoldásában pedig 2700 kisdiák vett részt. Az első forduló legjobb csapatai a márciusban induló regionális középdöntők során mérhetik össze pénzügyi tudásukat, a döntőre pedig májusban kerül sor. A verseny zsűrijéhez nemrégiben csatlakozott Varga Izabella, az RTL Klub népszerű színésznője is.

 

image10 45.thumbnailNagy sikerrel indult az idei tanévi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny: 539 csapat jelentkezett a pénzügyi vetélkedőre az ország minden területéről, az első forduló feladatainak megoldásában pedig 2700 kisdiák vett részt. Az első forduló legjobb csapatai a márciusban induló regionális középdöntők során mérhetik össze pénzügyi tudásukat, a döntőre pedig májusban kerül sor. A verseny zsűrijéhez nemrégiben csatlakozott Varga Izabella, az RTL Klub népszerű színésznője is.

 

„A K&H Csoport kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnöttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért hirdettük meg immmár második alkalommal a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásversenyt, melyre idén a tavalyi évhez képest háromszor több, 539 csapat nevezett. A versenyben részt vevő tanulók száma pedig megnégyszereződött: összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain" – számolt be Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

Az első, online fordulóban a  csapatoknak többek között a pénzügyek világához kapcsolódó matematikai feladatot kellett megoldaniuk; tanácsokat kellett adniuk, hogyan lehet takarékoskodni; valamint a felső osztályos tanulóknak egy fogalmazást kellett írniuk a legfőbb álmukról, és arról, hogyan tudnák az ehhez szükséges anyagiakat előteremteni.

 

"A leadott pályázati anyagokból kiderül, hogy a legtöbb felsős tanuló álma, hogy eljusson külföldre. Nagyon jó látni, hogy a gyerekek tisztában vannak azzal, hogy vágyaik eléréséhez időre van szükség, ezért több éves pénzügyi tervet készítettek. Általánosságban elmondható, hogy a csapatok az álmaik megvalósításához szükséges pénzt több forrásból tervezik összegyűjteni" – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

 

A zsűrihez csatlakozott Varga Izabella, az RTL Klub nepszerű színésznője is. "…" – mondta.

A K&H tudásversenyére általános iskolai tanulók nevezhettek 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). A háromfordulós verseny első, online fordulója során a csapatoknak a verseny honlapján található 4 feladatot kellett megoldaniuk. A legjobb megoldásokat beküldő csapatok a márciusban induló regionális középdöntőkön – Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Zalaegerszeg – mérhetik össze tudásukat; a döntőre pedig májusban, Budapesten kerül sor.

 

A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza. A gyerekek Netbookot, iPod-ot, hordozható DVD lejátszót, digitális rajztáblát, IceWatch karórát és Geomag játékot, az iskolák irodatechnikai berendezést, sportszercsomagot, valamint könyvcsomagot nyerhetnek. A felkészítő pedagógusok munkáját ajándékutalvánnyal jutalmazzák.

 

A K&H Csoport a verseny elbírálására Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Dr. Grimm Krisztinát, a Fogyasztóvédelmi Iroda vizsgáló vezető főtanácsosát, Macher Szabolcsot az r-time ügyfélkapcsolati igazgatóját, Kohári Editet, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját, Holló Márta televíziós szerkesztőt és művorvezetőt, valamint Varga Izabellát, az RTL Klub színésznőjét kérte fel. A zsűriben dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója is helyet foglal.

 

A verseny részletei, valamint a továbbjutók névsora a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon található.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.