2022.05.26.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A legelmaradottabb régiók családi vállalkozásait segíti a Kormány

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_335.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Az Új Széchenyi Terv keretében 35 családi vállalkozás nyert 222 millió forintos támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még augusztusban írt ki pályázatot mikrovállalkozások technológia-fejlesztésére. A támogatás révén 87 munkahely megőrzését és 48 új munkahely létesítését teszi lehetővé a Kormány.</p> <p> 

Az Új Széchenyi Terv keretében 35 családi vállalkozás nyert 222 millió forintos támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még augusztusban írt ki pályázatot mikrovállalkozások technológia-fejlesztésére. A támogatás révén 87 munkahely megőrzését és 48 új munkahely létesítését teszi lehetővé a Kormány.

 

Az Új Széchenyi Terv keretében 35 családi vállalkozás nyert 222 millió forintos támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még augusztusban írt ki pályázatot mikrovállalkozások technológia-fejlesztésére. A támogatás révén 87 munkahely megőrzését és 48 új munkahely létesítését teszi lehetővé a Kormány.

 

A Kormány a pályázati konstrukcióval nemcsak azokat a családi vállalkozásokat igyekszik megsegíteni, amelyek a korábbi kormányzati időszakban nem jutottak támogatáshoz, hanem az 5000 főt meg nem haladó népességű kistérségekben is gondoskodik a helyi gazdaság fellendítéséről és a foglalkoztatás növeléséről.

 

Az Új Széchenyi Terv keretében rendelkezésre bocsátott 222 millió forintos támogatást olyan családi- és mikrovállalkozások nyerték, amelyek tíz főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztatnak. A sikeres pályázat további feltétele volt, hogy a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségben fekvő, vidékies besorolású településen valósuljon meg.

 

A pályázat keretében a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki berendezések, gépek, járművek, erőgépek, erőművi berendezések, egyéb gépek, berendezések beruházásához lehetett támogatást nyerni. Mivel a pályázat uniós forrásból nem finanszírozható, a keretet a tárca a területfejlesztéssel és fejlesztéspolitikával összefüggő feladatokat szolgáló előirányzatból biztosította.

 

A munkahelyek megőrzésével és az újabbak létesítésével nő a nyertes vállalkozások termelékenysége és versenyképessége. A fejlesztések érzékelhető változást idéznek elő a kistérség lakosainak életszínvonalában, hosszú távon biztosítva számukra a leghátrányosabb helyzetből való kitörést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.