2025.április.22. kedd.
Evez-8

Evez 1 A tavasz beköszöntének, a nyár közeledtének legbiztosabb jele, hogy sorra nyitnak a szabadtéri vendéglátóhelyek. A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része. A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene és a frissen sült hekk illata évtizedek óta visszavonhatatlanul hozzátartozik az itteni élethez. Az Evezős Sörkert nem csupán vendéglátóhely – igazi társasági tér. A több kilométeres partszakasz különleges adottságai az Evezősben válnak igazán közösségi élménnyé. Ezért mondhatjuk el róla: az Evezős Sörkert a Római-part társasági kikötője.

Evez 2 Az idénynyitó bemutató meghívott vendégei Kusnyár Gábor ügyvezető igazgatótól – képünkön balról az első – megtudták, hogy amikor áttekintették az elmúlt évek tapasztalatait rájöttek, bizony vannak szükségletek és hiányok a Római-parton. A vendégek visszajelzéseire reagálva változtatásokat terveznek. Az Evezős sörkert 1983 óta létezik. A 42 év hihetetlenül hosszú működést jelent errefelé, ezt ők szeretettel és hittel teszik továbbra is. Szeretnének minden évben jobbak és még jobbak lenni. Sok ingyenes programot terveznek az idei szezonban. Az a céljuk, hogy olyan központi hely legyen az Evezős sörkert, amire azt mondják: „Igen, tudjátok ez az a hely, ahol mindig élet van!” Szándékukban áll a gasztronómiai kínálatban is változtatni, olcsóbb termékeket ajánlani. Társak ebben: Bencze Gergely, szakmai igazgató Juhász Dániel, kreatív séf és Bálint Andrea ügyvezető igazgató is. Evez 3 Azt, hogy ilyen helyeken milyen sok múlik a konyhán, bizonyára mindenki tudja. Erről beszélt, a séf úr, Juhász Dániel, aki elárulta: mielőtt a változtatásokról döntöttek volna, komoly kutatómunkát végzett. A konyhán a legfontosabb alapanyag a vendégek visszajelzése! Egészen új ételek születtek és ez kijelölte a követendő utat. Létrehozták az Evezős sörkert hagyományai és a modern street food ötvözetét, ami nem rettenti el azokat, akik idejárnak már 10-20-30 éve, de nekik is kínál olyan finom újdonságokat, amiket ők is elfogadnak. A környezettudatosság szintén fontos szerepet játszik a megújulásban: lebomló csomagolások, pohárba készített friss saláták, gyors kiszolgálás és minimális pazarlás jellemzi majd a mindennapokat. Így a vendégek felelősségteljes, fenntartható vendéglátásban részesülhetnek. Evez 4 Bálint Andrea szerint az elsődleges céljuk volt a közösségépítés, tehát visszahozzák az egykor roppant kedvelt, zenés-táncos esteket. Minden héten lesz erre lehetőség, visszatérhetnek azok a régi vendégek, akik ezeket hiányolták. Az ő jelzéseik alapján választották ki a fellépő együtteseket, kik azok, akik iránt nagy érdeklődés volt, akiket hiányoltak? Idén nyáron visszatér a Party Dance Band és a Cats Trió, lesznek esti zongorakoncertek, a rendkívül tehetséges Gazsi Norbert a tavalyi évben a bárzongorista verseny második helyezettje volt! Mivel a családokat is várják, gyerekek számára is lesznek programjaik. A megújult kínálat, az ingyenes programok, a család- és kutyabarát szemlélet, valamint a fenntartható működés, mind azt a célt szolgálják, hogy az Evezős továbbra is az maradjon, ami mindig is volt: a budapesti nyár szíve-lelke. Evez 5Az üzemeltető Eventrend egyik tulajdonosa, Nagy Gábor még hozzátette: Szuper csapat dolgozik itt, sok energiát fektetnek abba, hogy a vendégek mindinkább elégedettek legyenek. Továbbra is szívesen veszik a visszajelzéseket, hiszen egy vendéglátóhely nemcsak az evésről-ivásról szól, hanem ennél többet kell adni a vendégeknek! Egy jó „bulihelyet” szeretnének csinálni, ahol az emberek élményekhez jutnak, szórakozni tudnak. Idén új együttessel gazdagítják a táncos programokat. A Pedrofon nevű formáció, swing, rock and roll, és rockabilly stílusban zenél majd. Ebben a családbarát környezetben ne csak a gasztronómia szerelmesei találják meg számításaikat, de a kultúra és a közösségi élmények kedvelői is, életkortól függetlenül.

Evez 6Az Evezős Sörkert, 2025-ben az étlap teljes megújulásával várja a vendégeket. A fejlesztések során elsődleges szempont volt, hogy a kínálat ne csupán trendkövető legyen, adjon választ a vendégek valódi igényeire! Középpontjában a könnyed, nyári fogások, a kreatív tálalás és a magas minőségű, mégis gyorsan elkészíthető ételek állnak. Mindezt a Duna-part utánozhatatlan hangulatával és az Evezős hagyományos vendégszeretetével ötvözve. Az új étlap nemcsak változatos, hanem igazi ízkavalkád: szaftos, gazdag ízvilágú ételei, a csábító megjelenésű fogások, az Evezős Sörkertet olyan hellyé teszik, ahol a magyar vízparti hagyományok találkoznak a nemzetközi street food világ élvezetes stílusával. A fogásokat úgy alkották meg, hogy ne csak a gyomrot, hanem a szemet is kényeztessék, már látványuk étvágygerjesztő legyen!

Evez 7Ilyen például a smashburger, a házi marhahúspogácsa, cheddar sajttal egybeolvasztva, majonéz, kovászos uborka és lilahagyma is van benne. A See Dog valódi különlegesség; házi sörbundában sült fish and chips, buciban, zöldfűszeres remoulade mártással, madársalátával kerül a vendégek elé. A ropogós csibeburger, valójában csirkecombfilé, szintén buciban, házi burgerszósszal válik ízletesebbé. A gyerekek által roppant kedvelt hasábburgonyának megjelenik majd az édesburgonyából készült változata. Elég lesz egyszer kipróbálni, hogy első számú kedvenccé lépjen elő. A grillkukorica a mexikói ízeket hordozza, a magyar strandok hangulatával fűszerezve. Nem kell leülni, a sétányról belépve is kapható lesz. A Croffle (krófli) pedig egy különleges desszert – croissant-goffri hibrid – mely felnőtteknek gyerekeknek egyaránt ízleni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük