2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magnet Bank eladta a Sopron Bank licensz jogait a Trive Financial Holdingnak

3 perc olvasás
magnet kozossegi haz magnet bank

Budapest, 2023. március 8. – A napokban több gazdasági hírportálon is megjelent a hír, miszerint a hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot, amely félreértéseknek adott teret arra vonatkozóan, hogy az ügylet érinti-e a Sopron Bank MagNet Bank által átvett ügyfélállományát. Természetesen nem érinti, mivel a Trive az ügyfélállománnyal már nem rendelkező Sopron Bankot vette meg.

2022. június 27-én a MagNet Bank szerződés írt alá a hollandiai székhelyű Trive Financial Holdinggal a Sopron Bank részvények eladásáról, amihez a Magyar Nemzeti Bank is kiadta a szükséges engedélyeket. A tranzakció 2022. november 9-i sikeres lezárultával a Sopron Bank licensz jogai és részvényeinek 100%-a  a Trive Financial Holding B.V. tulajdonába került,  miközben a Sopron Bank 2022. június 30-val átvett ügyfelei továbbra is a MagNet Bank ügyfelei maradnak. A tranzakció nem érinti a Sopron Bank nyugat-magyarországi fiókhálózatát sem, amely 2022. első felében beolvadt a MagNet Bank fiókhálózatába.  

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: „A Sopron Bank részvényeinek és licensz jogainak eladásával a Sopron Bank új tulajdonosa a Trive Financial Holding, azonban abban nincs változás, hogy a Sopron Bank ügyfélállománya 2022. második felétől már a MagNet közösség részeként intézi pénzügyeit. Nagy örömünkre szolgál, hogy több mint 10.000 – korábban Sopron Bankos – ügyfelet győztük meg arról, hogy a közösségi bankolás és az ezzel járó pénzügyi nézőpontváltás szimpatikus alternatíva és fontos hatással bír nemcsak az egyénre, de a bank értékközpontú tevékenysége által a társadalomra és a minket körülvevő környezetre is.”  

Előzmények: 

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között 2021. október 13-án született megállapodás, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolta a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t.

A tranzakcióhoz szükséges Magyar Nemzeti Bank engedélyt a MagNet 2022. február 7-én kapta meg, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os leányvállalatává vált.

Kevesebb, mint 5 hónappal a tulajdonosváltás jóváhagyását követően, a MagNet Bank sikeresen végrehajtotta a Sopron Bank ügyfélállományainak saját rendszereibe történő migrálását. A közel 10.000 ügyfél, és a hozzájuk köthető folyószámlák, hitelek, betétek, tranzakciók, és kondíciók MagNet Bank rendszereibe történő integrálása több hónapos feszített, szakmailag felelős munkavégzés eredményeképpen 2022. július 1-el befejeződött.

Mindemellett 2022. második felétől a MagNet Bank fiókhálózata a Sopron Bank nyugat-magyarországi fiókhálózatával bővült: a soproni központi fiók mellett Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Veszprémben, valamint Balatonfüreden is elérhetőek a közösségi bank szolgáltatásai. A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tett szert, de közel duplájára növelte piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre.

A magyar magántulajdonban működő MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

A 100%-ig magyar magántulajdonban lévő MagNet Bank az elmúlt 27 évben mindvégig nyereségesen működött a hazai piacon, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén is, mára több mint 60 ezer ügyfelet szolgál ki.

www.magnetbank.hu |  www.facebook.com/magnetbank

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.