2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A magyar pénzpiac az elmélyülő válság idején

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56442"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/palm.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="62" /></a></span>Hagyományait megőrizve, de megújult formában, több mint 600 oldalon ad átfogó áttekintést az egyre mélyülő válság hatására is formálódó, átalakuló magyar pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyama. Az idei kötetet - a tavalyihoz hasonlóan - a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen szervezett konferencián mutatta be a TAS Kiadó csütörtökön Budapesten.</p> <p> 

Hagyományait megőrizve, de megújult formában, több mint 600 oldalon ad átfogó áttekintést az egyre mélyülő válság hatására is formálódó, átalakuló magyar pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyama. Az idei kötetet – a tavalyihoz hasonlóan – a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen szervezett konferencián mutatta be a TAS Kiadó csütörtökön Budapesten.

 

Hagyományait megőrizve, de megújult formában, több mint 600 oldalon ad átfogó áttekintést az egyre mélyülő válság hatására is formálódó, átalakuló magyar pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXI. évfolyama. Az idei kötetet – a tavalyihoz hasonlóan – a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen szervezett konferencián mutatta be a TAS Kiadó csütörtökön Budapesten.

 

A kiadványt bevezető 120 oldalnyi tanulmányfejezetben a magyar gazdaság és a hazai pénzügyi szektorok helyzetét vizsgáló írások mellett helyet kapnak a gazdaságpolitikával és a költségvetési politikával foglalkozó elemzések is. A 30 tanulmányszerző között szerepel – a teljesség igénye nélkül – Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Járai Zsigmond volt jegybankelnök, korábbi pénzügyminiszter, a Költségvetési Tanács elnöke, László Csaba és Oszkó Péter volt pénzügy­miniszterek, Simor András jegybankelnök, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, Szász Károly PSZÁF-elnök, Vida Ildikó NAV-elnök, Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, valamint Domokos László jelenlegi és Kovács Árpád korábbi ÁSZ-elnökök. A kötetet írásával gazdagította Vértes András, a GKI elnöke, Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, Mellár Tamás, a Pécsi Tudo­mányegyetem tanára, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, vala­mint számos szakmai szerve­zet és szövetség elnöke, főtitkára.

A magyarországi jegybanktörvénnyel egyidős, idén húszéves Almanach 2011-ben is igyekezett valamennyi regisztrált piaci szereplő adatait közreadni, így az intézmények egy része komplett fejezetekben (bank, biztosító, pénztár, tőkepiac) jelenik meg, míg egyes szakterületek szereplőinél a szövetségek nyilvántartásaira támaszkodik a kiadvány. Az Almanach az idei kötettel együtt immár 86 magyar és angol nyelvű kötetben, összesen több mint 75 ezer oldalon, egységes szer­kezetben tekintette és tekinti át a hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékeny­gégét, stratégiai elképzeléseit, a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületeinek összetételét. A Magyar Pénzügyi Almanach éppen ezért ma már kordokumentum.

A magyar nyelvű, nyomtatott kiadványban helyet kapott az Almanach CD-melléklete, amely böngészhető formában tartalmazza a kötet teljes magyar és angol nyelvű anyagát.

 

A kiadvány megvásárolható a TAS Kiadó szerkesztőségében (1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24. II/4/A), illetve megrendelhető telefonon (+36-1-354-16-08), faxon (+36-1-354-06-22) vagy e-mailen (tasnet@tas.hu).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.