Legutóbb az ezredforduló környékén pánikoltak azok, akik úgy vélik, bármikor bekövetkezhet egy világégés, jöhet a világvége, a nagy csapás, amikor minden eltûnik a Föld felszínéről, és ami egy újfajta élet kezdete lehet. Természetesen, azt mi már nem élhetnénk meg. Most újabb jövendölésre hívták fel a figyelmet a különböző elméletek képviselői. E szerint már csak négy évünk van a káosz előtt. Mi történik majd 2012-ben?

 

Legutóbb az ezredforduló környékén pánikoltak azok, akik úgy vélik, bármikor bekövetkezhet egy világégés, jöhet a világvége, a nagy csapás, amikor minden eltûnik a Föld felszínéről, és ami egy újfajta élet kezdete lehet. Természetesen, azt mi már nem élhetnénk meg. Most újabb jövendölésre hívták fel a figyelmet a különböző elméletek képviselői. E szerint már csak négy évünk van a káosz előtt. Mi történik majd 2012-ben?

Legutóbb az ezredforduló környékén pánikoltak azok, akik úgy vélik, bármikor bekövetkezhet egy világégés, jöhet a világvége, a nagy csapás, amikor minden eltűnik a Föld felszínéről, és ami egy újfajta élet kezdete lehet. Természetesen, azt mi már nem élhetnénk meg. Most újabb jövendölésre hívták fel a figyelmet a különböző elméletek képviselői.

E szerint már csak négy évünk van a káosz előtt. Mi történik majd 2012-ben? Erre a kérdésre keressük a választ következő összeállításunkban, jelezve, mindez csak feltételezés, a valóság majd kiderül…

A legenda szerint a maja naptárak időszámítása alapján 2012. december 21-én véget ér egy olyan ciklus, amely i. e. 3114. augusztus 13-án kezdődött el. Ezután egy újabb 5125 éves időszak indul, viszont az új korszak teljesen különbözni fog az előzőektől, és egyáltalán nem lesz zökkenőmentes az átmenet…

A maja kalendáriumokból kiolvasták az elemzők, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás óta milyen fejlődési szakaszokon ment át az emberiség. Az elképzelés követői úgy vélik, hogy a maják valaha Atlantisz örökösei voltak, és a jövőbe is láttak. Kultúrájuk Mexikó déli területeitől Honduras nyugati részéig virágzott, és tény, hogy egyik-másik találmányuk jóval megelőzte a korát. Többek között írott nyelvvel, magas színvonalú építészettel, valamint fejlett csillagászati és matematikai rendszerrel büszkélkedhettek.

Több naptáruk volt, a „hosszú számítást" időszámításunk előtt kezdték 0.0.0.0.0 dátummal. Ez a naptár 2012. december 21-én éri el a 13.0.0.0.0-t, ami nagyjából 5126 évet jelent. ők a húszas számrendszert alkalmazták, vagyis a jobb szélső helyi érték naponként 0-tól 19-ig változott, majd utána a következő fordult át 1-esre (például 0.0.0.1.0-re). A vitát a mai napig az váltja ki, mi történik 13.0.0.0.0. után, azaz 2012. december 21-én? Lenullázódik a naptár, és újraindul, vagy pedig továbbmegy 20.0.0. 0.0-ig, és akkor kezdődik új időszámítás?

A kevésbé elvadult elméletek képviselői szerint a 2012-es fordulópont nem az emberiség pusztulását jelenti, hanem például a testünk könnyebb lesz, és jobban kifinomulnak az érzékszerveink. Mások úgy gondolják, 2012. december 21-én (vagy 22-én) új világrend váltja a jelenlegit. Ekkor az emberiség, vagy legalábbis egy kritikus tömeg átlép az ötödik dimenzióba. Közben a Nap mágnesespólus-váltása miatt a Föld mágneses polaritása felcserélődik, és ez számtalan természeti katasztrófa kiváltó oka lesz. Földrengések, szökőárak, árvizek és vulkánkitörések tizedelik meg az emberiséget.

Néhány évvel ezelőtt felkeltette a figyelmet Berta Tibor orientalista író időkódelmélete, amellyel csillagászatilag bebizonyította, hogy szerkezetileg köze van egymáshoz a dél-angliai Stonehenge-nek, az egyiptomi Kheopsz-piramisnak és a magyar Szent Koronának. Úgy véli, a két építmény üzenetet közvetít az emberiség számára, és ez a magyar korona szerkezetébe rejtett időkód segítségével megfejthető. Méretalapnak azonos szabványt használtak, az ún. 0,637 m hosszú „piramismétert", amely a koronán is megtalálható. Berta két évtizedig kutatott, és tudományos felfedezését alátámasztja csillagászati összefüggésekkel is.

Kiindulásként arra az összefüggésre figyelt fel, miszerint a Stonehenge, a Kheopsz-piramis és a korona egyaránt kiemeli a Szíriusz csillag kultusz földi totemjelét, a fehér ló szimbólumot, amely a magyarok szent totemjele volt. Ezt követően kezdte el vizsgálni a korona szerkezetét, és felfedezte, hogy az abroncsból és a pántból (föld és ég) álló ékszer egy több ezer éves zoroasztriánus világképet tükröz, amely valamiféle csillagászati naptárként információt közvetít. Például a rajta található „jelekben" utalás van Jézus születésére, 2012-re, és talán az apokalipszis kezdetének idejére is.

A Szent Korona beavató ékszer, vagyis csupán koronázáskor lehet viselni. Az elmúlt évszázadok során ötvenöt magyar király fejére került. Az úgynevezett Szent Korona-tan az 1949-es alkotmány kikiáltásáig a magyar alkotmányosság alapja volt.

Berta igyekszik nem hangsúlyozni a magyarok kiválasztottságát, úgy véli, a nép szerepe csak abban rejlik, hogy meg kellett őrizze a koronát. A koronázási ékszeren nincsenek magyar személyek, viszont szerepel rajta az i. u. 401-es dátum, amikor a Szkíta Birodalom népeinek egyesített fejedelmét Kárpát-medence központtal megválasztották. Az író szerint a koronán rajta van a megoldás is, mely révén a sok bajt el lehetne kerülni. A jelek megfejtése érdekében azonban helyre kellene állítani az ékszer eredeti állapotát, és akkor talán újabb információkat tudhatnánk meg a közeli vagy éppen távoli jövőnkről, vagy akár 2012-ről…

A 2012-es évszám kapcsán már van néhány tényleges adat. Abban az esztendőben jár le a kiotói jegyzőkönyv első kötelezettségvállalása, akkor rendezik a XXX. nyári olimpiai játékokat Londonban. Ez a két esemény biztos. A Tóra-szakértők már 2010-től világméretű katasztrófákat jósolnak, a NASA kutatói szerint körülbelül 2012-ben fog teljesen elolvadni az északi jégsapka. Az indiai Sorsok könyvében azt írják, hogy a pálmalevelek elszenesednek -, hogy ez mit jelent számunkra, az szintén kérdéses.

Lesz-e vajon világvége és mikor? A Szent Koronán rajta van ugyan a 2012-es dátum, de nem tudni, mire utal. Ahogyan az sem derül ki, hogy a 2030-as év mit hoz számunkra, ugyanis ez az utolsó évszám a koronán. Ez egy korszak vége és egy új kezdete lesz? És mi történik 2012 és 2030 között? Sokan megtudják ezt a ma élők közül…

Barabás Orsolya

http://ujkelet.ro/index.php?option=content&task=view&id=10199&Itemid=33

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük