A globális UNIT4 szoftvervállalat bejelentette a 2011-es évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyben növekvő árbevételről és a Software as a Service (SaaS) ágazat további erősödéséről számolt be. A UNIT4 a világ vezető vállalatiszoftver-szállítója a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINC) piacán.

A globális UNIT4 szoftvervállalat bejelentette a 2011-es évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyben növekvő árbevételről és a Software as a Service (SaaS) ágazat további erősödéséről számolt be. A UNIT4 a világ vezető vállalatiszoftver-szállítója a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINC) piacán.

 

A UNIT4 leginkább az állami- és magánszféra számára kínált költségcsökkentő, nagyobb ellenőrizhetőséget biztosító megoldásairól ismert, amelyek lehetővé teszik a gyors és folyamatos változásokhoz történő alkalmazkodást – mindezt az implementációhoz és a testreszabáshoz kapcsolódó tipikus többletköltségek nélkül. Ez a versenyelőny kulcsfontosságúnak bizonyult számos jelentős, egymillió eurós nagyságrendet meghaladó megrendelés esetében, ahol a UNIT4 sikeresen kelt versenyre – és nyert – a piac „első számú játékosaival" szemben.

 

Az árbevétel-növekedés több országban is meghaladta a piaci átlagot, nevezetesen Szingapúrban (+20%), Norvégiában (+15%), Észak-Amerikában (+13%), Svédországban (+8%) és a Benelux Államokban (+6%). Ezekben a régiókban mind a magán-, mind az állami szektorban erős aktivitás jellemezte az elmúlt esztendőt.

 

Fontosabb számadatok a teljes 2011-es évre vonatkozóan:

  • A teljes árbevétel 8%-kal, 454,7 millió euróra növekedett (2010: 421,7 millió euró)
  • A kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA), beleértve a FincancialForce.com eredményeit is, 2,1%-kal, 87,9 millió euróra növekedett (2010: 86,1 millió euró)
  • A részvényenkénti eredmény (a goodwill-lel kapcsolatos tételeket nem számítva) 7,9%-kal, 1,64 euróra emelkedett
  • A nettó profit (goodwill tételek nélkül) 11,1%-kal nőtt, értéke 48,0 millió euró volt (2010: 43,2 millió euró)
  • A termékértékesítésből származó árbevétel 10%-kal nőtt, nagyága 80,0 millió euró volt (2010: 72,7 millió euró)
  • Az SaaS szolgáltatásokból és az előfizetésekből származó árbevétel 45,1%-kal növekedett
  • A FinancialsForce.com erős évet zárt, pozitív kilátásokkal a jövőre vonatkozóan
  • A 2011-ben lebonyolított akvizíciók révén a vállalat belépett az üzleti analitikai piacra és Ázsiára is kiterjesztette tevékenységét.

 

A FinancialForce.com, a UNIT4 Egyesült Államokban lévő, cloud alkalmazásokkal foglalkozó vállalata, erős növekedést mutatott 2011-ben. Az éves, ütem szerinti árbevétel (beleértve a szolgáltatásokat is) 9 millió dollár felett állt 2011 decemberében. A FinancialForce Professional Services Automation (PSA) bevezetése jelentős előrelépésnek számított mind az árbevétel, mind a vállalati stratégia szempontjából. Az ügyfelek egyre növekvő érdeklődést mutatnak mind az Accounting, mind a Professional Services Automation (PSA) alkalmazások iránt, ami nagyobb volumenű megrendelésekhez is vezetett. A FinancialForce.com az Egyesült Államokon kívül az Egyesült Királyságban és Spanyolországban is jelen van, több mint 25 országban rendelkezik ügyfelekkel, és több mint 45 országban felhasználókkal.

 

http://www.unit4.com/Investors/investornews

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük