http://www.alpha-vet.hu/http://www.alpha-vet.hu/ Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. elérte a 2008-ra kitűzött tervét, árbevétele 8,271 milliárd Forint lett, ami a 2007-es árbevételhez képest 23 %-os növekedést jelent.

 http://www.alpha-vet.hu/http://www.alpha-vet.hu/ Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. elérte a 2008-ra kitűzött tervét, árbevétele 8,271 milliárd Forint lett, ami a 2007-es árbevételhez képest 23 %-os növekedést jelent.


    Az elmúlt évben realizált számottevő forgalombővülés elsősorban annak köszönhető, hogy a cég állateledel- és felszerelési-üzletága a -Dél-Dunántúlon addig piacvezető – Kaspi Állateldel Kft. akvizícióját követően 40%-ot meghaladó ütemben növelte az értékesítést 2008-ban.

    A divízió kimagasló eredményéhez hozzájárult az is, hogy maradéktalanul sikerült teljesítenie a Procter & Gamble tulajdonát képező Eukanuba szuperprémium állateledel termékportfólióhoz kapcsolódó célkitűzéseket.
   

 Az állateledel- és felszerelés-üzletág növekedése évek óta stabil, és a rohamos bővülésnek köszönhetően részaránya a teljes árbevételből mára meghaladta az 50%-ot.
  

  A makrogazdasági folyamatok kedvezőtlen hatása ellenére tervszinten zárta az évet a társaság állatgyógyászati-üzletága is, a divízió árbevétel-emelkedése + 10% volt.

    A pozitív eredményekkel párhuzamosan az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. gyógyszergyártói kapacitásait is megsokszorozta, melynek részeként a Phylaxia 1912. Holding Nyrt-vel létrehozta a Phylaxia Pharma Zrt-t, egy közös, állatgyógyászati termékeket előállító és forgalmazó társaságot, valamint megvásárolta az Organit Termelő és Kereskedelmi Kft-t. Az Organit Kft. balatonfűzfői zöldmezős gyártó beruházásának köszönhetően magas technológiai szinten gyárt huminsav-tartalmú bio-takarmánykiegészítőket, melyeknek mind a hazai, mind az export kereslete kiemelkedő.

    A tavalyi évben elkészült a székesfehérvári telephelyen egy 1500 m2-es, korszerű, a mai követelményeknek megfelelő gyógyszerraktár, valamint ugyanitt, egy bővítésnek köszönhetően, a vállalat bemutató pet shopja 1000 m2-es területével az ország legnagyobb szakáruházává nőtt.
   

 2009-ben, a budapesti telephelyen megvalósuló új beruházás keretében, mintegy 7000 m2-en felépül Közép-Európa egyik legnagyobb állategészségügyi és pet centruma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük