A fürdőkultúra évszázadok óta az életünk, kultúránk része. A fürdő egészség, kikapcsolódás, pihenés. Egészségünk forrása, hétköznapi közösségi élményeink, az aktív és a passzív pihenés, a gyógyulás és az egészség megőrzésének a tere. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben megünnepeljük a Víz Világnapját!

A fürdőkultúra évszázadok óta az életünk, kultúránk része. A fürdő egészség, kikapcsolódás, pihenés. Egészségünk forrása, hétköznapi közösségi élményeink, az aktív és a passzív pihenés, a gyógyulás és az egészség megőrzésének a tere. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben megünnepeljük a Víz Világnapját!

 

KÖZÖS PÁLYÁZAT

 

A tiszta víz a legfontosabb érték a Földünkön. Nélkülözhetetlen az életünkhöz: jelen van minden napunk ezernyi apró mozzanatában. Minden, amit megeszünk, megiszunk, szoros összefüggésben van az ivóvízzel. Élvezzük gyógyító hatását vagy csak lubickolunk benne.

 

Mivel a víz megjelenési formái, felhasználási lehetőségei korlátlanok, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. és a Fővárosi Vízművek idei közös pályázata korlátlan lehetőséget ad az alkotók számára: a pályamű lehet kisplasztika, agyagszobor, tűzzománc, patchwork, de várunk videókat, verseket és rajzokat is.

 

Írni szeretsz? Jöhet vers, mese, színdarab. Jó a kézügyességed? Küldj be kisplasztikát, kézimunkát. Profin használod a technikai eszközöket? Készíts kisfilmet, fényképet, szerkessz plakátot, prezentációt.

 

Postacím: Fővárosi Vízművek Zrt. – Kommunikációs Osztály

                    Pf. 255 Budapest

Beérkezési határidő: 2012. április 10., díjátadó április 22-én, a Föld Napján.

 

A pályázaton minden 18 év alatti alkotó részt vehet. Kérjük, a név és a cím mellett tüntessétek fel a telefonszámotokat, e-mail címeteket is és írasd alá valamelyik szülőddel!

 

A legjobb pályaműveket beküldőket határtalan, vízzel és fürdőkkel, strandokkal kapcsolatos ajándékokkal díjazzuk, melyeket a Budapest Gyógyfürdői Zrt. és a Fővárosi Vízművek ajánl fel.

Valamennyi alkotónak jó munkát kívánunk, és Vízre fel!

 

PROGRAMOK A BUDAPESTI FÜRDŐKBEN

 

SZÉCHENYI FÜRDŐ

 

–            Ivóvíz kóstoltatás az ivókúton 6-18-ig 2 dl/fő

–            Fürdőtúra 10, 11 és 12 órai indulással a cirkusz felöli bejárattól.

–            „Legyen táj tengertől tengerig" című, kortárs művészeti kiállítás a Kultúrteremben.

–            Kiállítók: Zepter (gyógyászati termékek), Flavil (étrendkiegészítők), Avon, Hyla International (levegő és víztisztító termékek), Tárczi Zita (aurafotó), Martinkó Márta (asztrológus), Faopál Kft. és Mineráli Kft. (ásványok), Tiszta Vízért Egyesület, Pearl Naturál (ásványvíz), Kriston Intim Torna, Allinad (gyógyászati eszközök), arcfestés.

–            14 órai kezdettel: musical válogatások és kvízműsor vetélkedővel. A műsort a Théba Művészeti Akadémia biztosítja.

 

További érdekességek a Széchenyi Fürdőben a Víz világnapja alkalmából

 

Vízkristály Természetgyógyászat

 

A Vízkristály Természetgyógyászati rendelő, nagy hangsúly fektet a betegségek megelőzésére, valamint tudományos alapokra helyezi a betegségek kezelését, ezért a Víz Világnapján ingyenes tanácsadást biztosítanak a víz külső és belső felhasználásáról a következő területeken:

 

 

A víz belső felhasználása:

–            Mit jelent a jó minőségű ivóvíz?

–            Mikor, mennyit és mit igyunk?

–            Az ivóvíz terápiás lehetőségei különböző megbetegedéseknél.

–            Onkológiai biológiai terápiák része a víz.

–            A szervezet lúgosításában a víz szerepe.

–            A víz strukturálásának a fontossága.

–            A vastagbél állapota és a víz felszívódásának viszonya, valamint energia igénye.

 

A víz külső felhasználása:

–            Gyógyvizek és gyógyító vizek.

–            Régen elfeledett gyógymódok mindenki számára (Kneipp Sebestyén természetes és eredményes gyógymódjai).

–            Milyen betegségek gyógyíthatók a víz külső felhasználásával?

–            Természettudatos élet egyenlő egészséges élet. A víz gazdaságos felhasználása.

 

Tradicionális thai masszázs

 

Gyökerei az ősi Indiába nyúlnak vissza. A masszázs hatása elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában rejlik. A masszázs az izmok nyomásával, nyújtásával a szabad energiaáramlást igyekszik biztosítani. Sajátossága, hogy a thai masszőrök ujjaikon kívül kézfejüket, könyöküket, térdüket és lábukat is használják az élettani pontok masszírozása során. A masszázs rendkívüli hatékonyságát a különböző testrészek sajátos kimozgatásával, kiropogtatásával fokozzák. Fizikai és pszichés értelemben a fájdalmak és merevségek oldása, a rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása a cél. Masszőreink Thaiföld legjobb masszázsiskoláiban sajátítják el ma is a thai masszázs évszázados titkait és fogásait. A délelőtti órákban masszázs bemutatóra kerül sor a meghirdetett program keretében.

 

Magyar ízek, hungarikumok boltja

 

A Széchenyi Fürdő uszoda részének előcsarnokában működik a „Magyar ízek, hungarikumok" boltja. Hagyományos és új előrecsomagolt élelmiszereket kínálunk, különleges ízekkel, legyen szó ételekről vagy italokról. Reményeink szerint a lilahagyma lekvár, a vörösbor zselé, a szarvasgombás tökmagos mangalicazsír, vagy a kövérszőlőből készült tokaji a magyar vendégek és a külföldi látogatók számára egyaránt vonzóak és népszerűek lesznek. Várjuk kedves vásárlóinkat!

 

Halpedikűr

 

Természetes és kíméletes formája a láb kényeztetésének a halpedikűr, ami veszélytelen, biztonságos és 100%-ban bio kezelési forma.

–            természetes peeling

–            mikromasszázs és frissítő masszázs

–            vérkeringés felgyorsítása

–            láb vérellátásának javítása

–            kedvcsináló, stressz- és rosszkedv csökkentő hatás

–            bőrkeményedés megelőzése

A végeredmény: ápolt, puha és egészséges lábak!

 

GELLÉRT FÜRDŐ

 

–            Szauna Szeánsz

2012. március 22., csütörtök.

16:00 óra             Illatos hangtálas, relaxáló szeánsz – A résztvevők levendulás-narancsos illatfelhőre, ellazulásra számíthatnak.

17:00 óra             Kávés-cukros szeánsz (a gőz szaunában) – Cukros testradírozás, a kávé gyorsítja a bőr anyagcsere folyamatait, ödémás bőrre is kiváló.

18:00 óra             Édes álom mézes szeánsz – Valódi virágmézes bőrpakolás, amely a forróságban testünkre olvad, természetes hidratálás, bőrpuhítás a megtisztított bőrfelületre.

19:00 óra             Éltető jeges szeánsz – Forró program a jég játékával, aktív méregtelenítéssel, immunerősítéssel.

 

–            Csoportos látogatásvezetés

A látogatók „csoportos látogatásvezetés" jegyet megvásárolva vehetnek részt a bemutatókon. A kifizetett összeget egy hónapon belül bármilyen más szolgáltatás kifizetése során kuponként lehet beváltani.

–            Latin-zenei műsor a Gellért Kupolában

–            Kiállítók: Biyovis (étrendkiegészítő), Zepter (gyógyászati termékek), VWM Rajziskola növendékeinek víz témájú képei, Hungarian Golf Magazin, Flavil

 

KIRÁLY FÜRDŐ

 

–            Fürdőtörténeti Kiállítás

–            Kaláka Kiállítás: Vetítéssel egybekötött előadás a népi gyógyfürdők történetéről és helyreállításáról

 

Ivóvíz kóstoltatás az alábbi fürdőkben:

 

–            Dandár Fürdő

–            Lukács Fürdő

–            Rudas Fürdő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük