2022.augusztus.19. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Fujitsu ETERNUS LT család támogatja az LTO-8 technológiát

3 perc olvasás

fujitsu-cs200c-backup-appliance.jpgA Fujitsu  2018. május 17.-én bejelentette, hogy ETERNUS LT termékcsaládja támogatja a hosszú távú mentésre és archiválására jól használható, az előző generáció adatkapacitását megduplázó LTO-8 szalagos meghajtókat. Az LTO-8 technológiával az ETERNUS LT szalagkönyvtárak akár 30 TB tömörített adatot is képesek tárolni egy kazettán. Ez megkönnyíti az offline tárolásra szánt biztonsági másolatok készítését, amelyekkel még kiberbűncselekmény elkövetése, például zsarolóvírus-támadás esetén is fenntartható az üzletileg kritikus adatok sértetlensége és hozzáférése.

 

A nagyvállalatok egyre inkább ki vannak téve a potenciálisan adatvesztéssel vagy -sérüléssel járó internetes támadások veszélyének. A legújabb fenyegetést a zsarolóvírusok jelentik, amelyek esetében a támadó titkosítja a kritikus adatokat, és csak akkor adja meg a titkosítás feloldásához szükséges kulcsot, ha az áldozat bitcoinban kifizeti a megszabott váltságdíjat. Ezek a támadások egyre kifinomultabbak, a megfertőződéshez mindössze néhány másodpercre van szükség, és az adataiktól elzárt szervezetek olyan károkat szenvednek el, amelyek helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat vehet igénybe. Emiatt a mentés „3-2-1” ökölszabálya relevánsabb, mint valaha. Ennek értelmében minden adatról legalább három másolatot kell tárolni, ebből kettőt eltérő adathordozón, egyet pedig offline. A titkosított offline másolat megőrzése garantálja a működés szempontjából kritikus adatok biztonságát online támadás esetén.

 

A Fujitsu ETERNUS LT szalagos rendszereinek legújabb verziója jól skálázható, költséghatékony mentési megoldás kialakítását teszi lehetővé. A hardveralapú, automatikus adattitkosítás fokozza a biztonságot és a megfelelést. Az ETERNUS LT rendszerek sokféle adattárolási igényt kielégítenek, például a hosszú távú archiválás, a katasztrófa utáni visszaállítás és az emberi beavatkozás nélküli, automatikus biztonsági mentés területén. A szalagos adattárolásra érvényes globális megfelelési szabályok betartását segítő ETERNUS LT rendszerek a WORM (Write Once, Read Many) protokollt is támogatják, amely a törlés és a felülírás ellen védett formában tárolja az adatokat.

 

„A kibertámadások veszélyét nem lehet teljesen kiküszöbölni, de a fontos üzleti adatok másolatának szalagos offline tárolása kínálja ellenük a leghatásosabb védelmet. A jól hordozható, kisméretű, megnövelt kapacitású LTO-8 szalagkazettákon kényelmesen tárolhatók offline az adatok. A fokozott biztonság érdekében a másolatok elkészülte után a kazettákat akár széfben is el lehet helyezni. Ez a módszer újabb réteggel erősíti a zsarolóvírusok és más jellegű online támadások elleni védvonalat” – nyilatkozta Marcus Schneider, a Fujitsu adatközponti termékekért felelős EMEIA-régióbeli főigazgatója.

 

A Fujitsu az ETERNUS CS adatvédelmi célgépek mindhárom modelljénél – ETERNUS CS200c, ETERNUS CS800 és ETERNUS CS8000 – is bevezeti az LTO-8 támogatását.

 Az ETERNUS LT portfólió egészében elérhető hardveralapú titkosítás mellett az ETERNUS LT260 modell saját szalagkönyvtárán belül is képes adattitkosítási kulcsokat generálni és kezelni, így felhasználójának nem kell külön mentési szoftverre vagy további szerverre költenie.

Ár és piaci bevezetés

Az ETERNUS LT20, ETERNUS LT40, ETERNUS LT60 és ETERNUS LT260 tárolók 2018. május 31-től minden térségben támogatják az LTO-8 technológiát.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.