2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Fujitsu PRIMERGY szerverek támogatják a mélytanulást

2 perc olvasás

aaa_8.jpgA Fujitsu bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos fejlesztések felgyorsítása és a mélytanuláshoz szükséges adatfeldolgozás kiszolgálása érdekében támogatja legújabb x86-os PRIMERGY szervereinél az NVIDIA® GPU-k használatát. Az EMEIA-régióbeli ügyfelek számára 2017 decemberétől elérhető PRIMERGY modelleket az új generációs NVIDIA Tesla® V100 GPU gyorsítókra tanúsították.

 

Az AI és a mélytanulás esetében nagy mennyiségű nyers adatot kell feldolgozni nagy igénybevétellel járó számítási környezetben. Erre a kihívásra reagálva a Fujitsu natív mélytanulás-feldolgozási képességeket vezetett be egyes Fujitsu PRIMERGY CX és RX szervermodelljeinél. A lehető legmagasabb szintű rendszerteljesítmény érdekében a Fujitsu közvetlen alaplapi csatlakozáson keresztül biztosítja az NVIDIA GPU-k natív támogatását. A plug-in PCIe kártyán vagy NVIDIA NVLink™ nagy sebességű interconnecten keresztül csatlakozó Fujitsu PRIMERGY szerverek több mint 100 teraflop/másodperc (TFLOPS) mélytanulási teljesítményt tesznek elérhetővé.

 

Az NVIDIA Volta GPU-khoz natív támogatást biztosító első modellek: a moduláris CX400 M4 scale-out ökoszisztémához tartozó Fujitsu PRIMERGY CX2570 M4 szerver és a Fujitsu PRIMERGY RX2540 M4 szerver. A PRIMERGY CX400 M4 a pengeszerverekre jellemző teljesítménysűrűséget és hatékonyságot ötvözi a rackrendszerek egyszerűségével és költséghatékonyságával. Sokoldalú, jövőbiztos platformot kínál az integrált rendszerek és a szoftveresen vezérelt technológiák bevezetéséhez. A PRIMERGY RX2540 M4 kétfoglalatos, 2U méretű rackszerver a hagyományos adatbázisok mellett nagyvállalati alkalmazások futtatására, csoportmunkára és üzenetátviteli feladatok végrehajtására is ideális. Magas mércét állít használati képességek, skálázhatóság és költséghatékonyság terén.

 

A CX2570 M4 maximum négy Tesla V100 for NVLink, az RX2540 M4 pedig két Tesla V100 for PCle gyorsítóval biztosít egyedülálló sokoldalúságot a különféle feldolgozási feladatokhoz.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.