2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A mobil robotok lehetőséget nyújtanak a Közép- és Kelet-európai gyárak belső szállítási folyamatainak automatizálására

3 perc olvasás

mir100_01.jpgA mobil robotok leggyorsabban növekvő gyártóvállalata, a Mobile Industrial Robots (MiR) egy találkozó keretében Budapesten mutatta be, milyen lehetőségek rejlenek termékeikben. A MiR100 és MiR200 olyan robotok, amelyek segítségével a gyártó cégek lehetőséget kapnak arra, hogy automatizálják belső szállítási-, és optimalizálják a gyártási folyamataikat. A MiR régión belüli tevékenységeit Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-európai régiójának értékesítési vezetője igazgatója.

Nagy potenciált látunk az együttműködő robotokban a közép-kelet-európai piacon. A helyi vállalatoknak és a régióban gyártóüzemekkel rendelkező multiknak is szembe kell nézniük a gyártási költségek optimalizálásával kapcsolatos kihívásokkal.  A robotizáció tűnik az egyértelmű megoldásnak, különösen úgy, hogy egyre több vállalat számára válik elérhetővé.” – mondja Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots Közép- és Kelet-Európai régiójának értékesítési vezetője.

Az együttműködő mobil robotok a robotikai piac új szegmensét képviselik, és a régiónkat érintő különböző kihívásokra nyújthatnak megoldást. Biztonságos módon optimalizálják a gyáron belüli logisztikát, segítenek elkerülni a költséges torlódásokat az anyagáramlásban, és növelik a termelési hatékonyságot. A MiR robotok ezen felül akár egy éven belül is megtérülhetnek.

Termékek – MiR100 and MiR200

A MiR együttműködő robotjai önállóak és fejlett intelligenciával rendelkeznek, biztonságos módon kikerülik az embereket és gépeket, valamint a beépített érzékelőknek és kameráknak köszönhetően gyorsan képesek reagálni a gyárban történő változásokra, mindig megtalálják a végcélhoz vezető leghatékonyabb utat. A MiR robotok irányításához nincs szükség programozási ismeretekre, a vezérlés egy felhasználóbarát, web bázisú interfészen történik, ami okostelefonon, tableten vagy számítógépen keresztül is elérhető.  A MiR100 akár 100 kg rakományt is képes szállítani, amíg a MiR 200 ennek dupláját is elbírja. A MiR robotokat könnyedén el lehet látni különféle modulokkal, például ládákkal, polcokkal, emelőkkel, szállítószalaggal, vagy együttműködő robotkarokkal – attól függően, hogy éppen milyen feladatot bízunk rá.

A MiR, mint a mobil robotok egyetlen gyártóvállalata a MiRHook elnevezésű kampót is létrehozta, amit a MiR robotokra lehet szerelni, és például ketreceket, kocsikat vagy raklapvillákat lehet vele vontatni. A kampónak köszönhetően a MiR 100 esetében a teherbírás 300 kg-ra, a MiR 200 esetében pedig 500 kg-ra emelkedik.

 

A közép- és kelet-európai forgalmazói hálózat

A Mobile Industrial Robots egy folyamatosan bővülő forgalmazói és integrátori hálózaton keresztül kínálja megoldásait Közép- és Kelet-Európában. Jelenleg kilenc ilyen vállalat működik a régióban. A helyi partnerekkel való együttműködés segíti a MiR-t abban, hogy hatékonyan feltérképezhesse a hazai piacot. A forgalmazók és integrátorok ezen felül technikai támogatást is nyújtanak a robotok telepítéséhez és üzembe helyezéséhez.

Magyarországon a B&O Engineering és a RONIX-AUTOMATIKA forgalmaz MiR robotokat.

 

A MiR forgalmazók teljes listája az alábbi linken érhető el:

http://www.mobile-industrial-robots.com/en/distributors/

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.