2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A UPS újra 130 millió dollárt fektet környezetbarát “gördülő laboratóriumába”

2 perc olvasás

ups-natural-gas.jpgUPS(NYSE: UPS) bejelentette, hogy további öt sűrített földgáz (CNG) üzemanyagtöltő állomást épít, és 700 új CNG járművet – 400 Semit és 330 reptéri vontatót – ad flottájához. A mostani 130 millió dolláros befektetéssel UPS 2018-ra már több mint 1 milliárd dollárt fektetett be alternatív üzemanyagokba, fejlett technológiájú járművekbe és üzemanyagtöltő állomásokba 2008 óta.

 

„A sűrített földgáz flottánkba való befektetések kulcsfontosságúak a széndioxid kibocsátásunk lecsökkentése terén kialakított céljaink elérésében – mondta Carlton Rose, a UPS globális flottamenedzsmentért és gazdálkodásért felelős elnöke. – A földgázzal működő járművek és az üzemanyag hatékonyságát már 2017-ben igazoltuk, ekkor 77 millió gallonnak megfelelő mennyiséget használtunk földi flottánkban. A UPS katalizátora kíván lenni a földgázhajtású járművek minél szélesebb körű adaptációjának.”

 

A CNG és folyékony földgáz (LNG) kapacitás építése révén a UPS növeli megújuló földgáz (RNG) használatát. Az RNG 90%-os hozamot jelent az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésében a dieselhez viszonyítva. A cég a legnagyobb RNG fogyasztó a szállítási szektorban.

 

A UPS jelenleg több mint 50 stratégia elhelyezkedésű földgáz üzemanyagtöltő állomást üzemeltet nagyrészt az Egyesült Államokban.  A UPS célja, hogy 2020-ra már négyből egy újonnan vásárolt jármű alternatív üzemeélsű, vagy fejlett technológiájú legyen. A cég azt is célul tűzte ki, hogy a földi járműveik üzemanyagának 40%-át helyettesítse más, benzintől vagy dieseltől különböző forrásokkal. Ezek a lépések hozzájárulnak, hogy a UPS 2025-ig 12%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását globális földi műveletei során. 

 

A vállalat„guruló laboratórium”megközelítésének lényege, hogy a UPS körülbelül 9100 alacsony károsanyag-kibocsátású  járművet telepít, hogy meghatározza melyik technológia működik a legjobban a különböző útvonalakon. Ezek közé tartozik a teljesen elektromos, hibrid elektromos, hidraulikus hibrid, etanol, sűrített földgáz, folyékony földgáz és a propán meghajtás is.

 

 www.ups.com/sustainability

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.