2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Akár 30 százalékkal csökkenhet a televíziók fogyasztása….

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14451"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_38.jpg" border="0" width="100" height="74" /></a></span>Akár 30 százalékkal csökkenthető a plazma és LCD-televíziók fogyasztása a 3M új szabadalmával. A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film néven kifejlesztett termék ugyanis jelentősen növeli a képernyők háttérvilágításának hatékonyságát. <p>

 kep.thumbnail 38Akár 30 százalékkal csökkenthető a plazma és LCD-televíziók fogyasztása a 3M új szabadalmával. A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film néven kifejlesztett termék ugyanis jelentősen növeli a képernyők háttérvilágításának hatékonyságát.

 kep.thumbnail 38Akár 30 százalékkal csökkenthető a plazma és LCD-televíziók fogyasztása a 3M új szabadalmával. A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film néven kifejlesztett termék ugyanis jelentősen növeli a képernyők háttérvilágításának hatékonyságát.

A televíziók képernyője egyre nagyobb lesz, amivel párhuzamosan energiafogyasztásuk is növekszik. Az átlagos háztartásban ma már a tévék a legnagyobb éves áramfogyasztók, megelőzve a korábban vezető hűtőszekrényeket. A televíziók a háztartási energiafelhasználás csaknem 20 százalékáért felelősek, és az arány egyre csak nő. Emiatt a kormányok és áramszolgáltatók mind nagyobb nyomást gyakorolnak a gyártókra, hogy a televíziók tekintetében is vezessék be az Energy Star hatékonysági előírásokat. Ennek ezidáig komoly technológiai akadályai voltak, ám az amerikai 3M most megoldotta a kérdést.

A 3M Vikuiti Dual Brightness Enhancement Film nevű fóliája ugyanis 42 százalékkal növeli a képernyők háttérvilágításának hatékonyságát, ami azt jelenti, hogy ugyanahhoz a látványhoz ennyivel halványabb fényre, így kevesebb áramra van szükség. Ezzel az egyes készülékek fogyasztása 30 százalékkal csökken, ami összességében és világszerte több milliárd kilowatt óra megtakarítást eredményezne évente.

Az érdeklődés a fejlesztés iránt már most óriási, a cég gyakorlatilag az összes nagy gyártóval tárgyalást folytat a használatáról. Jelen pillanatban ugyanis ez az egyetlen ismert megoldás, amely érdemben csökkenti a készülékek fogyasztását anélkül, hogy a kép minőségében kompromisszumot kellene kötni – nyilatkozta Kevin Hoffman, a fejlesztési projekt menedzsere.

Érdekesség, hogy a 3M két évig tartó kutatásai során mintegy mellesleg kifejlesztette az energiafelhasználás tesztelésének bármely tévétechnológiára alkalmazható, nemzetközi és egységes módszerét is.

http://www.3m.hu/

http://www.3m.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.