Folytatódik az ukrajnai kóbor állatok elégetése elleni tüntetés sorozat. Több hazai állatvédő szervezet is tiltakozik a futball EB miatt elindított tisztogatási akció ellen.Március 31-én Európa több nagyvárosában, így Budapesten is utcára vonulnak az állatvédő szervezetek, köztük az Állatvédőrség.

Folytatódik az ukrajnai kóbor állatok elégetése elleni tüntetés sorozat. Több hazai állatvédő szervezet is tiltakozik a futball EB miatt elindított tisztogatási akció ellen.Március 31-én Európa több nagyvárosában, így Budapesten is utcára vonulnak az állatvédő szervezetek, köztük az Állatvédőrség.

A szombati demonstráción az Ukrajnában elharapódzott brutális módszer ellen tüntetnek. Tavaly ősszel kiderült, hogy helyi szervek kegyetlen könyörtelenséggel tisztítják meg az utcákat a kóbor állatoktól a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra. S bár az ukrán illetékesek méltó intézkedéseket ígértek, több nemzetközi állatvédő szervezet szerint sem értek még véget az állatmészárlások.

A 2012-es lengyel – ukrán szervezésben megvalósuló labdarúgó EB-t megelőző állatmészárlás mélységes felháborodást váltott ki, Európa szerte állatvédők ezrei vonultak utcára a brutális bánásmód ellen demonstrálni. Többek között az UEFA is közleményben szólította fel az illetékeseket a tisztogatás befejezésére. Azonban több nemzetközi állatvédő szervezet szerint a kegyetlenségek sorozata mostanra sem ért véget. Mi több a hírek szerint, nemrégiben egy két éves kislány vált áldozattá.

Most szombaton több olyan európai nagyváros mellett, mint Berlin, Párizs, Róma, Moszkva vagy Zürich, Budapest is csatlakozik a tüntetéshez. Ezen a napon összesen 33 helyszínen rendezik meg az Aktion Fair Play elnevezésű mozgalmat.

A demonstráció 2012. március 31-én Budapesten, a Deák Ferenc téren lesz, délután 14 és 17 óra között, amelyen több hazai állatvédő és -mentő szervezet is részt vesz. Az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai igazgatója szerint az összefogás a legfontosabb eleme a szombati tüntetéseknek.

 

 „Sajnos egy ideje már tudunk a kegyetlen módszerekről, és nemrég egy két éves kislány is áldozatául esett ennek, mert a játszótéren a kóbor állatoknak szánt méreg a szervezetébe jutott. A hírek szerint Ukrajnában nem válogatnak az eszközök között. Gyakori, hogy árammal ütik agyon vagy mobil krematóriumokban élve égetik el a kóbor állatokat – mondta el Joó István. – Európa szerte több tüntetést is tartottak már. Azok az Ukrajnában működő állatvédő szervezetek, akikkel kapcsolatban vagyunk megerősítették, hogy a probléma nem szűnt meg. A mostani demonstrációt itthon egy civil állatbarát hölgy indította el, mi pedig csatlakoztunk hozzá, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet az emberek és állatok számára is méltatlan eseményekre."

 Világszerte nem csak az állatbarátokat, de a futballrajongókat is letaglózta a hír. A szervezők minden olyan állatszerető civilt várnak a demonstrációra, aki szívügyének érzi az állatkínzás elleni küzdelmet.

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük