2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aláírták az új távhőszolgáltatási szerződést Celldömölkön — Huszonöt évig a Veolia Energia Magyarország Zrt. biztosítja a távhőt a városban

3 perc olvasás

referenciak.jpgAz elkövetkező 25 évben a Veolia Energia Magyarország Zrt. látja el a távhőszolgáltatási feladatokat Celldömölkön a társaság és a város képviselői között ma délelőtt aláírt megállapodás értelmében. Celldömölk Város Önkormányzata és a Veolia Energia Magyarország Zrt. között 2001 óta fennálló, a távhőszolgáltatás működtetésére vonatkozó korábbi megállapodás lejárt. A település önkormányzata tavaly írt ki koncessziós pályázatot a feladat további ellátására, amelyet a Veolia nyert el. A Veolia Energia Magyarorsz& aacute;g Zrt. és Celldömölk Város Önkormányzata között most létrejött új egyezség rögzíti, hogy a közbeszerzési pályázat nyertese által alapítandó koncessziós társaság működtetheti tovább a település távhőrendszerét.

A létrejövő koncessziós társaság az eddigi szakembergárdára támaszkodva a dunántúli város 463 háztartását és 62 egyéb fogyasztóját fogja kiszolgálni a szerződéses időszakban, a távhőtermelői- és távhőszolgáltatói feladatokat egyaránt ellátva.

Az új szerződéses konstrukció a fogyasztók szempontjából nem jelent érzékelhető változást a szolgáltatás ellátásában. A távhő a lakossági felhasználók számára változatlanul hatósági áras, így az ügyfelek továbbra is a megszokott árak mellett vehetik igénybe a szolgáltatást. A távhőszolgáltató ügyfélszolgálati irodája pedig ezentúl is a megszokott nyitvatartással fogadja az ügyfeleket.

„Olyan üzembiztos, hatékony és környezetkímélő távhőszolgáltató rendszert kívánunk működtetni Celldömölkön, amellyel egyaránt elégedettek lehetnek mind a lakossági, mind az intézményi ügyfeleink. A szerződésben pedig olyan beruházások végrehajtását is vállaltuk Celldömölkön, amelyek tovább javítják majd a város távhőrendszerének hatékonyságát” – fejtette ki Vollár Attila a Veolia Energia Magyarország Zrt. képviseletében.

A távhőrendszer működtetéséhez szükséges hőenergiát két fűtőmű termeli meg, összesen 5 MW teljesítménnyel. A távfűtés így a lakossági kiszolgálás mellett egyéb fogyasztók (köztük a kosárlabda csarnok, az apátság, a kormányhivatal) hőellátását is képes biztosítani.

Az elkövetkező időszakra előirányzott fejlesztések részét képezi – egyebek mellett – egy füstgáz hőhasznosító beépítése és a meglévő kazánok felújítása az egyik fűtőműben. A másik egységben pedig új kondenzációs kazán beépítését tervezi a szolgáltató. További feladat lesz a még régi rendszerű távvezetéki szakaszok előreszigetelt csövekre cserélése és az okosmérés kialakítása a hőátadási pontokon.

Fehér László, Celldömölk polgármestere a szerződés aláírása kapcsán elmondta, hogy bízik a vállalat és a város közötti jövőbeli együttműködés közös sikereiben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.