Amikot az íz és az esztétikum egyaránt fontos: Costa Flat White kávé megjelent a Costa kávézók hazai hálózatában
Mi a Costanál régóta keressük már a tökéletes kávé titkát, és úgy tűnik, a sok munka meghozza az eredményét. A Costa az Allee bevásárló központban lévő üzletében sajtótájékoztató keretében március első napján mutatta be legújabb kávékülönlegességét.
Mi a Costanál régóta keressük már a tökéletes kávé titkát, és úgy tűnik, a sok munka meghozza az eredményét. A Costa az Allee bevásárló központban lévő üzletében sajtótájékoztató keretében március első napján mutatta be legújabb kávékülönlegességét.
A Flat White a Lattenél krémesebb jellege és a Cappucinonál intenzívebb íze révén – március elsejei bevezetése után – a kávé igazi rajongói számára elhozza azt az ízt, amelyre régóta vágynak.
A bevezetést egy hosszú angliai és budapesti kutatómunka előzte meg. Ez folyamatos fejlesztést és felkészítő tréninget jelentett világszerte több mint 6000 Costa barista számára. A kávézólánc esetében most nemcsak az íz volt fontos, hanem egy újabb szintre léptek: a terméknek esztétikusnak is kell lennie.
A piackutatások eredményeit vizsgálva fény derült egy olyan kávéfogyasztó rétegre, amely igényt tart egy ízben a Latte és a Cappucino között félúton álló, kevésbé tejes és lágyabb ízű kávéra..
Itthon a világ vezető baristái közé tartozó Molnár Attila, a Costa Coffee Operációs Managere képezte ki arra Costa baristáit, hogyan készítsenek tökéletes Flat Whitot. A tréning során el kellett sajátítania minden Costa baristának a "latte art" alapjait, hiszen ennek a kávékülönlegességnek elengedhetetlen eleme a tetejét díszítő Rosetta minta.
6. A Flat White bevezetése óta már több országban az egyik legkedveltebb termékké vált. Ausztráliában és Új-Zélandon például – a két országban, amely feltehetőleg először készített Flat White-ot – a leggyakrabban vásárolt termék. Tökéletessé fejlesztése viszont kizárólag a Costa baristák egyedi tehetségének és precizitásának köszönhető.
Nem titkolt tény, hogy a Flat White bevezetésébe nagy reményeket fektettek. Úgy gondoltákk, hogy ez a kávékülönlegesség rövid időn belül hasonló népszerűségre tesz szert, mint a jelenlegi kedvencek, a Cappucino és a Latte.
.