Andante Borpatika
3 perc olvasás
Budapest szívében a Lánchíd budai lábánál szerényen húzódik meg az Andante Borpatika. Borkínálata csodálatos élmény a rajongóknak, néha zenével, unplugged koncertekkel fűszerezve történik a kóstolás. Ezúttal, 2013. december 30-án előszilveszteri borvacsora keretében TIFFÁN EDE borait ízlelhetjük meg.
Budapest szívében a Lánchíd budai lábánál szerényen húzódik meg az Andante Borpatika. Borkínálata csodálatos élmény a rajongóknak, néha zenével, unplugged koncertekkel fűszerezve történik a kóstolás. Ezúttal, 2013. december 30-án előszilveszteri borvacsora keretében TIFFÁN EDE borait ízlelhetjük meg.
A Tiffán pincészet családi vállalkozás több évszázados múltra tekint vissza. Tiffán Ede a kilencedik generáció a családban, amely Villányban, illetve Villánykövesden szőlővel és borral foglalkozik. (ezen a submediterrán tájon már 2000 éve a szőlő és a borkultúra jelen van) A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. Mindent a kiváló minőségnek rendelnek alá, a pincészet számos nemzetközi borverseny kitüntetésével büszkélkedhet.
Az előszilveszteri borvacsora borai igazi különlegességek, sőt bátran nevezhetők muzeális tételeknek. Van közöttük néhány, melyből már csak korlátozott számú palack vásárolható.
Nézzük meg sorjában, mit kínálnak a különleges este folyamán:
Fogadó korty Rosé 2013
Fogadó falatka: kecskesajt rosémártásban
Régimódi Cuvée 2012
Második előétel: Kacsamájpástétom háziasan, magos kenyér ágyon
Principium 2011
Főétel: Vörösboros erdei gombás vadragu, sült sztrapacskával
Cuvée Carissimae 2008
Cuvée Carissimae 2003
Második főétel: Bélszín legyező, erdei gyümölcs pürével, hercegnő burgonyával
Elysium 2008
Elysium 2006
Grande Selection 2009
Desszert: Étcsokoládé bonbon
Grande selection 1999- búcsúkorty
Ez utóbbi borral néhány mondatban barátkozzanak meg:
Grande Sélection 1999: 80 % Cabernet Sauvignon – 20 % Cabernet Franc
Mély, bordeux-i vörös szín természetes fejlődéssel. (fekete és mahagóni) Felfedezhető a talaj (terroir) jelleg, ami a villányi csúcsborok jellemzője, de az illat az egyenértékű aromákkal még összetettebb mint a 2000-es évjárat. A még komolyabb szerkezet miatt ez a bor kevésbé exotikus mint a 2000-es évjárat és olyan „anyag", hogy csak a Latour-borokkal összehasonlítható. A fantasztikus, érett, de mégis friss bor valóban prémium értékű. Elbűvölő kombinációja az erőteljes finomságnak és a hosszú élettartamnak.
Célszerű az asztalfoglalás: +36 30 567 4247
2013. december 30. – 19.00
TIFFÁN EDE előszilveszteri borvacsora muzeális tételekkel
Andante Borpatika
Budapest, I. kerület, Bem rakpart 2.
Lantai József