2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Anglia: katonai lelkigondozás ateistáknak

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42559"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/katonai-lelkigondozsjelvnye.br.thumbnail.jpg" border="0" width="77" height="100" /></a></span>Az angol Védelmi Minisztériumnak nincs kifogása az ellen, hogy ateista katonák is részesülhessenek lelkigondozásban.</p><p>

katonai lelkigondozsjelvnye.br.thumbnailAz angol Védelmi Minisztériumnak nincs kifogása az ellen, hogy ateista katonák is részesülhessenek lelkigondozásban.

katonai lelkigondozsjelvnye.br.thumbnailAz angol Védelmi Minisztériumnak nincs kifogása az ellen, hogy ateista katonák is részesülhessenek lelkigondozásban.

A minisztérium egyik munkatársa a „Scotland on Sunday" c. újságnak megerősítette a hírt, hogy a minisztérium ezt a javaslatot jóakarattal vizsgálja. A brit hadseregben a minisztérium közlése szerint 280 tábori lelkész, lelkigondozó tevékenykedik. De vannak olyanok is, akik muszlimok, zsidók, hinduk, szikek és buddhisták lelkigondozását végzik. „Senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés vallása vagy hite miatt. Mindaddig tiszteletben tartjuk őket, amíg nem kerülnek konfliktusba a fegyveres erők értékeivel" – jelentette ki a minisztériumi szóvivő. Az ateista katonák lelkigondozására önkéntes személyeket terveznek beállítani, akiket „humanista káplánoknak" neveznek, s az Egyesült Királyság Védelmi Erején belül működő Humanista Egyesület támogatja őket. A holland királyi haderőnél már néhány éve alkalmaznak „humanista lelkigondozókat".

(kipa/apic.ch – RV.de – 2010-08-17 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Copyright © 2010 Reformatus.hu. Minden jog fenntartva

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.