2023.december.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átadták a felújított karcagi vasútállomást

2 perc olvasás

karcag-vasutallomas-atadas-240x150.jpgA vidéki térségek, a mezőgazdaságból élők akkor lehetnek sikeresek, ha az infrastrukturális feltételek biztosítottak, ha megfelelő színvonalú szolgáltatások, kulturált környezet biztosítja számukra a fejlődés lehetőségét – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a karcagi vasútállomás felújított épületének ünnepélyes átadásán.

 

A közlekedési hálózat fejlesztésével jobban bekapcsolhatók a helyi vállalkozások a gazdaság vérkeringésébe és újabb befektetők hozhatók a térségbe – mondta az agrártárca vezetője, aki emlékeztetett: következetesen érvényesül a minisztérium 2010-ben meghirdetett, 10 évre előre tekintő agrár- és vidékpolitikája. Ez egyebek mellett támogatja a helyi termelést és értékesítést, továbbá a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek piacra jutását, a környezeti terhelést csökkentő vasúti szállítást, valamint a gyors, kényelmes és kulturált közösségi közlekedést.

 

Karcag egyik legpatinásabb és legrégebbi épülete, a vasútállomásé, amely most 310 millió forintból kívül-belül megújult – fogalmazott Fazekas Sándor. Mint mondta, a vasút Karcagot már régen jelentős közlekedési, gazdasági csomóponttá tette, amely szerep az Újszász-Szolnok vonalon végzett vasúti pályafelújítással és a mostani épületfelújítással tovább erősödött. A felújítás illeszkedik a kormány vidékfejlesztési céljaihoz, ahhoz az integrált vidékfejlesztési programhoz, amely a mezőgazdaság és a vidéki vállalkozások együttes támogatásán keresztül mindenkinek esélyt nyújt a felemelkedésre.

Karcag tovább gazdagodott, a fejlődés jelzi, hogy nem csak múltja, de jövője is van a városnak. Az erős gazdatársadalom a helyi közösséget erősíti

 

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a beruházás kapcsán elmondta: a patinás, műemléki védettségű épületet a MÁV saját forrásból, a mai kor igényeinek megfelelően újította fel. Korszerűbb lett a fűtésrendszer, a villamos

 

hálózat, az utazóközönséget XXI. századi technika segíti az eligazodásban, a belső és külső festés pedig ismét régi fényében mutatja az állomás épületét. A magasabb színvonalú szolgáltatások, a kulturált környezet a helyiek és valamennyi vasúton utazó kényelmét szolgálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.