2022.november.30. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Autósok, készüljünk a kemény hidegre! — A koccanáskárokra már évi néhány ezer forintért is köthető biztosítás

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57722"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_490.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Az extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A kotelezo.hu biztosításközvetítő szakportál alábbi közleménye a fontosabb teendőket összegzi.</p> <p><strong> </strong>

images 490.thumbnailAz extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A kotelezo.hu biztosításközvetítő szakportál alábbi közleménye a fontosabb teendőket összegzi.

 

images 490.thumbnailAz extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A kotelezo.hu biztosításközvetítő szakportál alábbi közleménye a fontosabb teendőket összegzi.

 

A téli gumi használata vagy a fagyálló betöltése alapvető tennivalók, ám az igazán kemény éjszakai fagyok ennél is gondosabb odafigyelést igényelnek. Mínusz húsz fok körül már sok fagyálló folyadék megdermed, ezért – főleg, ha nem idén töltöttük fel a tartályt – érdemes azt szervizben vagy benzinkútnál beméretni. A hűtőfolyadék mellett az ablakmosó folyadék lehet leginkább érzékeny a fagyra, főként azért, mert a téli folyadékkal sokan hígítással spórolnak, ami csökkenti azok fagytűrését. Ám a szétfagyott tartály cseréjének költsége jóval meghaladja az így nyert összeget.

 

Emellett a motortérben szintén célszerű átnézni, átnézetni a gumicsöveket, tömítéseket, mivel ezek elöregedett állapotban könnyen repednek, törnek a nagy hidegben. Egyszerűbb előre kicserélni a hibás elemeket, mint esetleg órákig fagyoskodni a lerobbant autóban, segítségre várva. Az ördög persze sosem alszik, hosszabb utakra jó állapotú autóba is érdemes pokrócot és egy termosznyi meleg italt bepakolni.

 

Hóban megugrik a koccanásos balesetek száma

Az idei télben a legtöbb autós még nem is találkozott hóval, ám a hétvégére a legtöbb helyre komoly havazást is jósolnak. Ilyenkor hat-nyolcszor annyi baleset történik, mint egy átlagos napon. Könnyen keletkezhet akár több százezer forintos kár is a járművünkben, amelyet, ha mi okozunk, csak casco-biztosítás téríthet meg nekünk. Nem éri meg ezzel spórolni, mert a leggyakoribb károkra már igen olcsón biztosítási fedezetet szerezhetünk.

 

„Nem véletlen, hogy az utóbbi napokban emelkedő tendenciát mutat a casco-kötések száma, hiszen ilyenkor a nehezebb helyzetben élő, kevés tartalékkal rendelkező autósok is szembesülnek azzal, hogy baj esetén önerőből nehezen lennének képesek pótolni a kár okozta veszteséget – ismerteti az aktuális tendenciákat Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. – Nagy az érdeklődés az ilyenkor jellemző koccanásos károk ellen védelmet nyújtó, ráadásul önrészfizetést nem igénylő minicasco-termékek iránt, amelyek a casco-díj töredékéért, már évi 5-10 ezer forintért is elérhetők, sőt kötelező mellé kötve még kisebb, néhány ezer forintos kiadást jelentenek a biztonságra törekvő autósoknak – öreg és új autóra egyaránt."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.