2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az e-government Microsoft féle jövõképérõl tartottak elõadást magyar informatikai cégek az EU fõvárosában Brüsszelben

3 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/1482"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P5100419.thumbnail.jpg" border="0" alt="A brüsszeli bemutató" title="A brüsszeli bemutató" width="100" height="75" /></a></span>Magyar államigazgatási vezetõknek és a magyar EU képviselõknek rendezett tegnap bemutatót Brüsszelben a Microsoft Magyarország és az alkalomra meghívott üzleti partnerei. Az eseménnyel az informatika és az e-government megoldások a kormányzati reformban betöltött szerepére kívánták felhívni az államigazgatási vezetõk figyelmét. </p><p> 

 

a brüsszeli bemutatóMagyar államigazgatási vezetõknek és a magyar EU képviselõknek rendezett tegnap bemutatót Brüsszelben a Microsoft Magyarország és az alkalomra meghívott üzleti partnerei. Az eseménnyel az informatika és az e-government megoldások a kormányzati reformban betöltött szerepére kívánták felhívni az államigazgatási vezetõk figyelmét.

 

 

a brüsszeli bemutatóMagyar államigazgatási vezetõknek és a magyar EU képviselõknek rendezett tegnap bemutatót Brüsszelben a Microsoft Magyarország és az alkalomra meghívott üzleti partnerei. Az eseménnyel az informatika és az e-government megoldások a kormányzati reformban betöltött szerepére kívánták felhívni az államigazgatási vezetõk figyelmét.

 

Az e-kormányzat kérdése a közeljövõben egyre nagyobb hangsúlyt kap, többek között azért is, mert a hatályos magyar jogszabályok szerint 2009-tõl az összes közfeladatot ellátó szervezetnek kötelezõ lesz a minõsített elektronikus iratkezelõ szoftvertermékek használata. A bemutatón az E-Group kiemelt partnerként demo formájában bemutatta a minõsített eDOX irat- és dokumentumkezelõ rendszer alkalmazási lehetõségeit.

Magyar államigazgatási vezetõk és magyar EU képviselõk voltak a vendégei annak az elõadássorozatnak, amelyet tegnap tartottak a brüsszeli Microsoft Executive Briefing Centerben. Az e-government megoldásokat felvonultató eseményen kiemelt hangsúlyt kapott az államigazgatási eljárások fokozatos áttérése az elektronikus megoldásokra, amelyek jelentõsen megkönnyítik, és hatékonyabbá teszik a szektorban dolgozók munkáját. Az elõadások témái érintették többek között a versenyképesség, az IP védelem, illetve az e-kormányzás kérdéskörét.

Az elektronikus megoldások meghonosítása az államigazgatásban azért is aktuális kérdés, mert mint köztudott 2007. január 1-tõl közfeladatot ellátó szervezet csak minõsített elektronikus iratkezelõ szoftverterméket vezethet be, illetve 2008. januárjától a nem minõsített dokumentumkezelõ rendszereket le kell cserélni, 2009-tõl pedig azok számára is kötelezõ lesz a tanúsított szoftver használata, akik addig nem is gondolkodtak elektronikus iratkezelésben.

Az E-Group által kifejlesztett eDOX Integrált Elektronikus Dokumentum- és Iratkezelõ Rendszer kiváltja a hagyományos iktatókönyvet és minden, az iktatás-irattározás-ügykezelés során felmerülõ manuális nyilvántartást, bizonylatolást. Az eDOX automatizálja, átláthatóvá teszi a kapcsolódó munkafolyamatokat, és integrált platformja a szervezet külsõ-belsõ kommunikációjának, amely egységes formában kezeli a papír és elektronikus dokumentumokat is.

Az E-Group szoftvere egyedülálló a piacon abban a tekintetben is, hogy Magyarországon az egyetlen elektronikus aláíró és hitelesítõ modullal rendelkezik, amely önálló komponensként is hitelesítést kapott már. Az E-Group innovációs készségét bizonyítja az is, hogy a Microsoft Office SharePoint Server 2007 csoportmunkát támogató keretrendszer legfrissebb verziójára elsõként készített terméket.

A Microsoft Magyarország technológiai partnerként is támogatja az E-Group-ot, illetve az eDOX fejlesztési stratégiáját.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.