A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője immár negyedik éve platina fokozatú támogatóként vesz részt a World Future Energy Summit rendezvényen, melyet január 20. és 22. között rendeznek meg Abu Dhabiban. A találkozó a világ legrangosabb olyan eseménye, amely a jövő energiaforrásai, az energiahatékonyság, valamint a megújuló energia népszerűsítését tűzte ki céljául, és amelyen a világ legmeghatározóbb piaci szereplői képviseltetik magukat.

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője immár negyedik éve platina fokozatú támogatóként vesz részt a World Future Energy Summit rendezvényen, melyet január 20. és 22. között rendeznek meg Abu Dhabiban. A találkozó a világ legrangosabb olyan eseménye, amely a jövő energiaforrásai, az energiahatékonyság, valamint a megújuló energia népszerűsítését tűzte ki céljául, és amelyen a világ legmeghatározóbb piaci szereplői képviseltetik magukat.

 

Miközben a városiasodás egyre nagyobb méreteket ölt világszerte, a városok folyamatos átalakuláson mennek át, amely során jól megfigyelhető a változó emberi életmódhoz való alkalmazkodás. A városi infrastruktúrával szemben támasztott elvárások egyre fokozódnak, ennek ellenére megvalósítható, hogy a városok hatékonyabb, élhetőbb és fenntarthatóbb közösségekké váljanak. A városok ilyen irányú fejlődése a helyi vezetők, a lakosság, valamint a vállalkozások segítségével és elkötelezettségével érhető el.

 

A Schneider Electric több száz különböző városban és régióban dolgozik olyan projekteken, amelyek növelik a városi infrastruktúra hatékonyságát és fenntarthatóságát, illetve nagyratörő, ugyanakkor gazdasági szempontból is megvalósítható környezetvédelmi célokat tűznek ki. A rendezvényen a látogatók megismerhetik a Schneider Electric intelligens városi megoldásait, amelyek segítségével a vállalat ügyfelei, partnerei és a városok képviselői összehangoltan kerekedhetnek felül a városok energiahatékonysági kihívásain. A vállalat a gyakorlatban is bizonyított technológiára épülő, alulról építkező stratégiája öt lépésben valósítja meg a városi hatékonyságot:

1. Jövőkép: a jövőkép megalkotása és a megvalósítás lépéseinek kidolgozása
2. Megoldások: a legfontosabb városi rendszerek hatékonyságának fejlesztése a technológia alkalmazásával
3. Integráció: a műveletek és az információk intelligens integrációjának elősegítése a városi rendszerekben
4. Innováció: a városok egyedi igényeinek megfelelő üzleti és pénzügyi modell kidolgozása
5. Együttműködés: a legkiválóbb globális és helyi szereplők közötti együttműködés ösztönzése.

 

Az eseményen a Schneider Electric az épületek energiahatékonysága kapcsán az alábbi témákban szervez panelbeszélgetéseket:

– A tiszta energia ügye: milyen hatással van a jelenlegi globális gazdasági helyzet az energiaszektorra és a fenntarthatóságra? Hogyan teremthető meg egy fenntarthatóbb jövő a civil szervezetek, a vállalkozások és a pénzügyi élet szereplőinek együttműködésével, az üzleti sikerek és a gazdasági növekedés előmozdítása mellett?

– Innováció és együttműködés az intelligensebb és rugalmasabb városokért: melyek az üzleti modellek legígéretesebb fejlesztései, melyek azok a rendelkezésre álló technológiák, amelyek egy hatékonyabb, élhetőbb és fenntarthatóbb városi modell alapjául szolgálhatnak?

 

– Az igényoldali rugalmasság kihasználása a szél- és napenergia integrációja érdekében: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) The Power of Transformation – Wind, Sun and the Economics of Flexible Power Systems[1] című új tanulmánya túlmutat azon a hagyományos szemléleten, amely a régi típusú áramellátó rendszerek kiegészítőjeként a változó megújuló energiaforrásokra, valamint a keresletoldali integráció fontosságára hívja fel a figyelmet. Ez nagymértékben előmozdíthatja az áram- és más energiaellátó rendszerek széles körű, összehangolt, időszerű és költséghatékony átalakítását. De vajon ez hogyan segíthető elő?

 

– Energiahatékonyság az épített környezetben: milyen hatással van a jelenlegi globális gazdasági környezet az energiaszektorra és az üzleti fenntarthatóságra? Milyen tényezők állnak a mögött, hogy a megújuló energia-technológiák növekedése lelassult?

 

– A beltéri- és épületfelügyeleti rendszerek fenntarthatósága: az épületek adják a globális energiaigény 40%-át, és ez az arány hamarosan 60%-ra emelkedik. A városoknak intelligens épületekre van szükségük, amelyek hatékonyabbak, fenntarthatóbbak és élhetőbbek a jelenlegieknél. Milyen globális trendek határozzák meg az épületfelügyeleti rendszereket?

A Schneider Electric a fentiek mellett erre is keresi a választ a konferencia keretében meghirdetett panelbeszélgetéseken.

 

Smart City megoldásai

sikertörténetek


[1] Az átalakításban rejlő lehetőségek: Szél- és napenergia, valamint a rugalmas energiaellátó rendszerek gazdasági kérdései

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük