Az Ericsson belép az adatközpontok piacára; új termékei segítségével a mobilszolgáltatók felhő alapú megoldásokat is kínálhatnak vállalati ügyfeleiknek. A cégek optimalizált felhőstratégiával csökkenthetik IT üzemeltetési kiadásaikat .

 

Az Ericsson belép az adatközpontok piacára; új termékei segítségével a mobilszolgáltatók felhő alapú megoldásokat is kínálhatnak vállalati ügyfeleiknek. A cégek optimalizált felhőstratégiával csökkenthetik IT üzemeltetési kiadásaikat .

 

A nemrég bejelentett hálózatképes felhőkoncepció részeként az Ericsson (NASDAQ: ERIC) piacra dobja a Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszuson (MWC) bemutatott új termékét, amely adatközpontok kiépítésére és optimalizálására szolgál. Ez különösen fontos terület a mobilszolgáltatók számára, akik vállalati ügyfeleiknek szeretnének nyilvános felhő alapú megoldásokat kínálni. Az Ericsson bemutatja adatközpontok tervezésére, kialakítására és alkalmazására szolgáló új koncepcióját és teljeskörű felhőszámítási platformját, benne felhő menedzsment és biztonsági megoldásaival.

 

A vállalkozások számára egyre fontosabbak a mobil technológiák; az Ericsson Data Center Build (adatközpont építési) és Data Center Optimization (adatközpont optimalizálási) kínálata ennek megfelelően a felhőalapú szolgáltatások iránt megnövekedett igényt elégíti ki.  Új  kínálatával az Ericsson az adatközpontok piacára lép, és megerősíti pozícióját az IKT-piac szereplőjeként.

 

Paolo Colella, az Ericsson tanácsadási és rendszerintegrációs üzletágának vezetője szerint: „Itt a lehetőség a mobilszolgáltatók számára, hogy kiváló minőségű, rendkívül biztonságos és tökéletes elérhetőséget adó felhőszolgáltatásokat kínáljanak a vállalatoknak. A távközlés számára kifejlesztett innovatív megoldásainkkal most a felhőszolgáltatásokat célozzuk meg, egyaránt összpontosítva a szolgáltatások elérhetőségére és biztonságos használatára, valamint a vállalati ügyfeleknél jelentkező költségmegtakarításra és hatékonyságnövekedésre. Ezen túlmenően a felhőszolgáltatások új üzleti lehetőségeket is kínálnak a szolgáltatóknak.

 

„A felhőmegoldások kiépítésében számos technológiai megoldás helyet kap. Az Ericsson szolgáltatási szervezetén belül kulcsfontosságú kompetenciánkkal járulunk hozzá a fejlesztéshez, a hálózati architektúra, a felhőfejlesztés, -optimalizálás és -üzemeltetés minden aspektusát figyelembe véve."

 

Az Ericsson felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos megközelítése – tanácsadási és rendszerintegrációs szempontból – az új adatközpontok kiépítésétől kezdve, a meglévő IT-környezetek konszolidációján, modernizálásán és szabványosításán át, egészen a mobilszolgáltatók számára kínált megoldásokig terjed.

Optimalizált felhőstratégia segítségével a vállalati ügyfelek csökkenthetik IT üzemeltetési kiadásaikat, mivel kevesebb szoftverlicencre, kisebb alapterületre és kevesebb készülék hűtésére van szükség. Emellett a felhőszolgáltatások és a vállalati IT-környezethez való internetes hozzáférés  növeli a szervezet működésének hatékonyságát is.

 

Colella hozzátette: „A távközlési szolgáltatók számára eddig elérhetetlen szintű rugalmasságot  és hatékonyságot kínálunk, erre az Ericsson globális jelenléte, mobil és vezetékes összeköttetések fejlesztésében megmutatkozó szakértelme, több mint 1300 rendszerintegrációs projektben szerzett tapasztalata a garancia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük