2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az ortodox egyházak 2012. január 6-án ünnepelték Karácsonyt

1 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/57106"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kirill.thumbnail.jpg" border="0" width="78" height="100" /></a></span>Moszkvában közel hatezer hívő vett részt az Üdvözítő Krisztus székesegyházban az isteni liturgián, amelyet Kirill ortodox pátriárka vezetett.

kirill.thumbnailMoszkvában közel hatezer hívő vett részt az Üdvözítő Krisztus székesegyházban az isteni liturgián, amelyet Kirill ortodox pátriárka vezetett.

kirill.thumbnailMoszkvában közel hatezer hívő vett részt az Üdvözítő Krisztus székesegyházban az isteni liturgián, amelyet Kirill ortodox pátriárka vezetett.

A szertartáson jelen volt Dmitrij Medvegyev államfő is. A liturgiát követően Kirill pátriárka üzenettel fordult Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország keresztényeihez, hogy maradjanak szilárdak az Istenbe vetett hitben eltérően azoktól, akik a mai társadalomban nem kapcsolják össze az igazság fényét a betlehemi barlanggal.

Minszkben Claudio Gugerotti érsek, fehéroroszországi apostoli nuncius a Szentlélek ortodox székesegyházban vett részt az ortodox karácsony ünnepén. A Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta: Filaret metropolitától kapott meghívást a szertartásra a szeretetközösség jeleként. Testvériségben együtt hódolunk az egyetlen Úr előtt. Az ortodox egyházzal számos találkozóra került már sor, teljes összhangban érezzük magunkat minden nehézség nélkül. Az érsek ellátogatott minden egyházmegyébe, találkozott a görögkatolikus hívekkel és elindította az egyházi struktúra megerősítésének folyamatait.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.