2025.április.07. hétfő.
Manos-6

Manos 1 Ha egy étteremben, a megnyitás után pontosan egy évvel, még mindig a bejárati ajtóig áll a bent a várakozó vendégek sora, akkor az mindennél ékesebben bizonyítja, hogy az ötlet bevált. Érdemes volt török éttermet nyitni Angyalföldön, a Béke úton! Mivel önkiszolgáló étteremről van szó, a látvány nem fogható sem a pincérek, sem pedig a tálaló dolgozók lassúságára. Az ételek jók, az árak megfizethetőek, jönnek tehát az ebédelni szándékozók.

Manos 2 Ám odakint, az utcán, az étterem bejárata fölött most más feliratot látunk, mint egy évvel ezelőtt. A Chef Kebab helyett a Manos Gyros felirat olvasható. A tulajdonos egy török-magyar házaspár: Örs Tímea és Örs Yilmaz, ám Tímeától megtudtuk, a Manos görög férfinév, amit egy nyaralás alkalmával fedeztek föl. Egy ott valóban létező étterem neve és nekik nagyon megtetszett. Bár valóban Kebab néven nyitottak, de tavaly történt némi változás is a tulajdoni viszonyokban, ezért cseréltek nevet. Belül az egy évvel ezelőttiekhez képest a vendéglétszám szerencsésen megnőtt, kialakult a törzsközönség, ennek hatására az alkalmazottak száma is két személlyel gyarapodott. Az árak változtatásra csak csekély mértékben kényszerültek, amennyi az infláció miatt elengedhetetlenül szükséges volt. A kínálatban nincs változás, továbbra is törökös-magyaros konyhát visznek. Annyi azért mégis történt, hogy menüket is kínálnak. Manos 3 Az egy évi munkából azt a tapasztalatot feltétlenül leszűrhették, hogy a kedvenc változatlanul a gyros. Gyros tál, gyros pitában, szendvicsben és tortillában. Árulnak borjú, illetve csirke gyrost is. Elképzelhető, hogy a jövőben bárányhúsból. készült ételek is az étlapra kerülnek. Mindennap kapható a hideg görög gyümölcsleves, ez a nyitás első napja óta szerepel náluk, van még lencse-, zöldség-, és csirkehúsleves, a hideg saláták, a joghurtos, padlizsános, tzaziki, Cézár, akár előételnek is megfelelnek és kukoricasaláta is szokott lenni. A vendégek ezekből kérhetnek kis adagot. A főételek minden nap változnak. Az elsőrangú kedvenc gyros mellett jól fogynak a különféle rántott húsok – a szezámmagos is – no meg a rántott sajt és a rántott hal. A kínálatot színesíti még a brassói jellegű, meg a padlizsános csirke. Manos 4 Persze a választék függ attól is, éppen milyen szezonális zöldség kapható vagy a szakácsnak milyen ötletei támadnak. Többségében csirkés főételeik vannak, a marhahús ugyan ritkábban, de szintén előfordul a kínálatban. A desszertjeiket török cukrász készíti, megrendelik és ideszállítja. Különösen népszerű a különböző török gombóc, pisztácia, málna, karamella ízben kapható. A palacsintáikat itt helyben készítik, diós, nutellás és pisztáciakrémes töltelékkel. Török különlegesség a sült tejberizs Ezt is itt sütik, minden nap elérhető a vendégek számára. Szeszes ital továbbra sem kapható, ásványvizek és szinte minden fajta üdítő, teák, kólák hűsölnek a hűtőkben. Néhány energiaital is megtalálható és természetesen – török szokás szerint – mindenkinek, térítésmentesen, török teát kínálnak. Ez hagyományosan mindig forró. Manos 5A nyitvatartási idő nem változott, reggel 9 30-tól este 9:30 működik a konyha. Noha külön reggeli kínálatuk nincs, van olyan törzsvendég, aki minden nap, délelőtt tízkor betér egy rántott húsért. A jövőre nézve elhatározott szándékuk, hogy megtartsák a jelenlegi színvonalat: berendezésben, tisztaságban, ételkínálatban, hangulatban, A vendégek várhatóan növekvő számától függően, a dolgozóik létszáma még tovább is nőhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük