2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az UNESCO 2018-at az Európai Kulturális Örökség Évének nyilvánította.

2 perc olvasás

kult_orokseg_eur_eve_2018.jpgOlaszország 267 rendezvénnyel járul hozzá az Európai Kulturális Örökség Évéhez. Az olasz kulturális és turisztikai minisztérium új honlapján (https://annoeuropeo2018.beniculturali.it/en) nyújt áttekintést helyi programjairól. A „multimedia” rovatban videókon mutatja be a kulturális emlékhelyeket. A régészeti oldalakon láthatjuk pl. a pompei@MADRE múzeumot vagy a kortárs művészeti alkotásokat (Therma Campania Felix), amely beruházások az Európai Unió anyagi támogatásával jöttek létre, és az UNESCO  világörökség részei.

A visittoscany.com oldalon beutazhatók Toszkána tartomány legszebb részei. E weboldal letölthető a turisták okostelefonjaira is. 310 helyszín 1700 látnivalójára és gasztronómiai érdekességeire hívják fel a figyelmet. Bemutatnak tematikus utakat, képzőművészeti különlegességeket – akár vasúton érkezőknek, kerékpárosoknak, autósoknak vagy gyalogosan közlekedőknek.

Bolognában a FICO, a világ legnagyobb gasztronómiai parkja várja a húsvéti közönséget. A park érdekessége, hogy sokféle helyi specialitással vendégeli meg a látogatókat.

Paestum ad otthont április 21. és május 1. között az articsóka fesztiválnak. A tíz napos programon minden létező articsókából készült étel végigkóstolható. 

Borút heteket hirdetnek Dél-Tirolban április 21-től június 9-ig. Vincellérek és neves bortermelők előadásai kísérik a borrégió legjobb termékeinek kóstolóit.

Bardolino Mio Fiore címmel április 13. és 15. között elegáns falusi fesztivál és kiállítás keretében mutatják be Verona környékének legszebb virágait és gyümölcseit. A gyümölcstermésből és a virágokból vásárt rendeznek, valamint meggvásárolhatók a gyümölcstermő fafajták is.

tiziano.jpgA bresciai Museum Santa Giulia március 21-től július 1-ig nagy Tiziano-kiállítást mutat be. Perugiában pedig a 16. század legnevesebb alkotóinak tárlatát rendezik meg. Itt szerepelnek Raffaello, Bronzino, Pietro da Cortona, Guercino, Rubens, Hayez, Giambologna, Canova, Valadier, Balla és mások 15-16. századi művei.

Parmától 7 km-nyire, Traversetolo kis falujában Rasa dell’Angelo néven élménypark nyílik turisták számára. Emilia Romagna tartomány fekete disznói és szarvasmarhái szolgáltatják a legérdekesebb látnivalót.

Az ENIT, az Olasz Turisztikai Hivatal bécsi központjában, a Rathausplatzon száz standon mutatja be április 14-15-én Venezia Giulia tartomány legszebb turistaútjait kerékpárosok számára. Természetesen kiállítják a legjobb világjáró kerékpárokat is.

 

DOBI ILDIKÓ

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.