Kulturális témák, civil kezdeményezések vagy akár vicces kütyük fejlesztésének elindításához nyújt segítséget a 2012. január végétől működő portál, a www.creativeselector.hu.

Kulturális témák, civil kezdeményezések vagy akár vicces kütyük fejlesztésének elindításához nyújt segítséget a 2012. január végétől működő portál, a www.creativeselector.hu.

A hazánkban eddig ismeretlen kezdeményezés olyanok jelentkezését várja, akik kreatív projektjeiket szeretnék megvalósítani.

 

A portál továbbá segít abban, hogy az ötletgazdák anyagi támogatókat találjanak terveik valóra váltásához, miközben serkenti a közösségi összefogást. Nehéz világunkban ez talán megoldás lehet többek között a kultúra túlélésére.

És máris két „dizájnos" és vicces termékről számolhatnak be, egy forradalmi stresszkezelő eszközről és kutyás cucokkal trendformálás kutyáknak és nem csak kutyásoknak.

 

Jön az OrdiTronic, a forradalmian új stresszkezelő eszköz. Sikítani akarok, ááááá!

Fellidegesített a főnök, összevesztél a szerelmeddel, képtelenség, hogy visszafizesd a hitelt? Legszívesebben ordítanál egy nagyot, de mit gondolnak majd az emberek? Liza Minelli a Cabaret című filmben ilyenkor a vasút mellé ment, de nekünk a forradalmian új stresszoldó eszközzel, az OrdiTronic-kal sokkal könnyebb a dolgunk: a cső belsejében található hangelnyelő rendszer letompítja a hangunkat, ezért bátran beleüvölthetünk, azt úgysem hallja meg majd senki.

 

 „Megőrülök az idegességtől! Legszívesebben kimennék egy lakatlan területre, és beleüvöltenék a világba!" Ismerős? A mindennapi feszültséget jó lenne, ha ki tudnánk adni magunkból azelőtt, hogy felrobbanunk. Jó lenne, ha nem kéne megvárni, hogy kiérjünk a munkahelyünkről és kiüvöltsük magunkból. Vagy még rosszabb esetben olyanokra zúdítsuk a haragunk, akiket szeretünk…

 

Az új magyar fejlesztés, a cső formájú stresszkezelő tárgy, az OrdiTronic belsejében olyan hangelnyelő rendszer van, ami teljesen eltompítja a hangunkat, ezért bátran beleüvölthetünk, azt úgysem hallja meg majd senki. A visszafojtott feszültség rombolja az egészséget és gyakran betegséghez vezet, az OrdiTronic tehát segít abban, hogy lazíthassunk a terhelésen. Nem cigivel, nem hisztivel, nem szerekkel! Csak előveszed a fiókodból és beleüvöltesz, amekkorát csak bírsz. Szóval nyugodtan jöhet, ami a torkodon kifér, és utána – ha nem is teljesen – sokkal jobb lesz. Neked is, másnak is.

 

Az ötletgazda Tóth Gergő (32) két társával fél éve dolgozik a találmányon. A prototípus már elkészült, az első széria legyártásához a trió a www.creativeselector.hu weboldalon gyűjt támogatókat. Itt a projektek elindításához szükséges összeget a „sok kicsi sokra megy" elve alapján a közösség „dobhatja össze". A támogatók a felajánlott összegért cserébe különböző "limited edition" juttatásokban részesülnek. Kisebb támogatásért például egyedi füldugót, de 5000 Ft – os támogatás esetén egy választható külsejű OrdiTronicot kapnak a mecénások. Ha összejön a kívánt összeg, az OrdiTronic tíz különböző dizájnnal, körülbelül 3,5 és 7,5 ezer forint közötti áron lesz kapható, de az ár nagyobb darabszám esetén tovább csökkenhet.

 

http://www.creativeselector.hu/projekt/show/ordi_corp_73821_orditronic_feszultseglevezeto_keszulek_0

 

Embert kutyájáról?

WonderLab, egy trendformáló magyar dizájnercsapat ­– kutyáknak és nem csak kutyásoknak. Egy fiatal tervezőkből álló alkotócsoport, a wonderLAB új trend megteremtésén fáradozik: szeretnék megmutatni, hogy a kutyás cuccokban rengeteg, eddig kihasználatlan lehetőség rejlik: egyénre tervezett, egymással harmonizáló ékszereket, kiegészítőket terveznek kutyáknak és gazdiknak. Emellett vagány, dekoratív ékszertartókat készítenek fából, fémből a szivárvány minden színében, de saját, egyénre szabott ékszer-ötleted megvalósításában is szívesen segítenek.

 

Évi és Ildikó, Saci és Virág. A két testvérpárból álló wonderLAB dizájnercsapat új trend megteremtésén fáradozik: kilépve a hagyományos kutya-gazdi keretből nem csak divatos kutyanyakörveket, pórázokat készítenek, hanem kifejezetten ezekhez passzoló káprázatos ékszereket is, sőt ezekhez idomuló, formabontó ékszertartókat is. Kézzel készült alkotásaikat az ötletesség, dinamizmus és a szokatlan formák, -figurák, izgalmas párosítások jellemzik.

A wonderLAB összetett kollekciói egyénre tervezett, praktikus felszerelést kínál négylábú barátainknak és hozzá passzoló kiegészítőket nekünk, kétlábúaknak! Az ötletes szettek nyakörvből, pórázból, kutyaékszerből, a gazdinak pedig hozzá passzoló fülbevalóból, medálból, kulcstartóból és egy, a kollekciót összefoglaló ékszertartóból állnak.

Színes, pöttyös póráz, halálfejes nyakörv? Ötletesen átalakított sajtreszelő vagy csipkével, selyemmel bevont ékszertartó? Vibráló színvilág, bohém, tollas-kalitkás vagy éppen matrjoska-babás fülbevaló dizájnfüggő nőknek?

 

Csak néhány a wonderLAB kínálatából, amely jelenleg négy kollekcióba tömörül:

– a Girly csajos, dívás, szexi,

– a Kékfestő a hagyományos magyar textilből építkezik és mesés hangulatú,

– a Funky vagány, bevállalós, vidám, míg

– a Classic szettek elegánsak, letisztultak, dekoratívak.

 

A wonderLAB a már meglévő kollekciók mellé újabb szériák megalkotására a www.creativeselector.hu weboldalon gyűjt támogatókat. Itt a projektek elindításához szükséges összeget a „sok kicsi sokra megy" elve alapján a közösség „dobhatja össze". A támogatók a felajánlott összegért cserébe különböző juttatásokban részesülnek. Kisebb támogatásért például 10% kedvezményt adnak egyszeri vásárláskor, a nagyobb anyagi segítséget ajándék kulcstartóval, kutyaékszerrel, ékszertartóval a még nagyobbakat pedig meglepetés nyakörvvel és design-fülbevalóval hálálják meg.
http://www.creativeselector.hu/projekt/show/marillai_eva_44250_welcome_to_wonderlab_0

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük