Az új magyar fejlesztésű ContiNest konténer megtartotta első sajtónyilvános bemutatkozását a Sziget fesztivál egyik épülő helyszínén, ahol a sokoldalú és környezettudatos konténer közel 10 perces felállítását is prezentálták a megjelent érdeklődőknek

 

Az új magyar fejlesztésű ContiNest konténer megtartotta első sajtónyilvános bemutatkozását a Sziget fesztivál egyik épülő helyszínén, ahol a sokoldalú és környezettudatos konténer közel 10 perces felállítását is prezentálták a megjelent érdeklődőknek

 

Kis-Márton Vidor, a magyar tulajdonú Optimum Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cég 2016 decemberében vásárolta meg egy 10 és 20 lábas összecsukható konténer gyártási-liszenszeit Rob van den Berg holland fejlesztő mérnöktől, akivel ezzel egy közös, inspiratív szakmai munka is elindult. A cég fiatal mérnökei az elmúlt hat hónapban jelentősen továbbfejlesztették az eredeti holland liszenszet és közel fél év alatt született meg a hazai fejlesztésű ContiNest konténer. Az Optimum Mérnökiroda Kft. 2017-ben indította el speciális összecsukható konténere, a ContiNest gyártását. Ezzel egy új magyar fejlesztésű, egyszerűen mozgatható, gazdaságos és környezetbarát konténert hozott létre.

 

Az új ContiNest konténerek az idei szezonban a VOLT Telekom és a Balaton Sound fesztiválokon már sikerrel debütáltak, az augusztusi Sziget Fesztiválon pedig már 33 ContiNest konténer fogja biztosítani a FestiPay számára a feltöltőpontokat, irodákat.

 

A ContiNest innovatív mérnöki teljesítménye mellett nagyon fontos a tapasztalt és professzionális gyártói háttér, amiben a cég legfontosabb partnere a fesztiválok infrastrukturális kivitelezésében is több évtizedes múlttal rendelkező Tranz-Org Kft. A ContiNest konténerek gyártása 60 nap alatt készült el. A cég fiatal magyar mérnökei jelenleg a ContiNest konténerek új felhasználási lehetőségein dolgoznak, s mindebben német, osztrák, skandináv és kelet-európai partnerekkel zajlik a közös gondolkodás.

 

Kis-Márton Vidor elmondta, hogy a ContiNest termékfejlesztése során tudatosan figyeltek arra, hogy a termék a gyártása és az üzemeltetése során is környezetbarát módon készüljön. Egy teherautón szállítható mennyiség – a merev vázás konténerhez képest – kb. hatszoros mennyiség. Ezáltal alacsonyabb a szállítási költség és jelentősen kevesebb a környezeti teher. A fejlesztés során az is fontos volt, hogy minél kevesebb mozgó alkatrészből, minél kisebb számú lépésből lehessen használhatóvá tenni a terméket. Olyan szerkezet került kialakításra, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását laikusok számára speciális eszközök nélkül. A ContiNest konténert egy munkagép és maximum két ember néhány perc alatt biztonságosan fel tudja állítani.

https://www.youtube.com/watch?v=2YinyEMYCfE&feature=youtu.be

 

A hazai és nemzetközi fesztiválpiaci trendek az elmúlt években kiemelten kezelik környezettudatos gondolkodás népszerűsítését, ennek során egyre több környezetbarát, gazdaságos és korszerű technikai, technológiai fejlesztés is megvalósult.

 

A sajtótájékoztatón Tóth Tibortól, a Sziget Kft. szolgáltatásfejlesztési vezetőjétől megtudhattuk, hogy a felelős környezettudatos gondolkodás és a gazdaságosság szempontjai nemcsak a ContiNest-ek fejlesztései, hanem a Sziget fesztivál számára is a kezdetektől fontosak. A fenntartható fesztiválozás jegyében számos akcióval készülnek. Három újrahasznosított bútorokkal berendezett Recycling Center várja majd idén a fesztiválozókat, ahol ALU/PET hulladékok gyűjtésére, elektronikai hulladékok gyűjtésére, és elemgyűjtésre is lehetőség lesz. A szelektív hulladékgyűjtők számát is megsokszorozzák, így idén 100 db szelektív gyűjtőt, 100 db csikk- és 500 db hagyományos szemétgyűjtőt helyeznek el a fesztiválon.

 

A ContiNest konténereket feltöltőpontjaiként használó Festipay Kft. műszaki vezetője, Balogh Péter tájékoztatójában elmondta, hogy cégük, amely a magyar és az elmúlt években számos jelentős nemzetközi fesztivál legnagyobb készpénzmentes fizetési szolgáltatója működésében és saját fejlesztéseiben is kiemelten kezeli a gazdaságossági szempontokat és a mobilitást. Az idei Volt Fesztivál és a Balaton Sound tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a ContiNest konténerekkel jelentősen – közel 1,5 nappal csökkent – a korábbi építési idő, így ez számukra is jelentős logisztikai segítséget és költségmegtakarítást jelent.

 

A ContiNest – sokoldalú, mobilis, biztonságos, gazdaságos – a konténer ipar jövője

 

Innováció

A ContiNest olyan egyedi fejlesztésű, egyszerűen mozgatható, gazdaságos és környezetbarát összecsukható konténer, ami minden olyan vállalkozás és projekt számára ideális megoldás, ahol rövidebb időszakra nagyszámú irodai vagy szállásigény merül fel. (fesztiválok, nagy sportrendezvények, szolgáltatók, ipari-, energetikai-, infrastrukturális kivitelező cégek és alvállalkozóik, katasztrófavédelem, honvédségi kiegészítő feladatok.

 

Mobilitás

A ContiNest egyedi jellemzője, hogy bármilyen mértékben bővíthető és moduláris, miközben megőrzi mobilitását. Könnyen és gazdaságosan szállítható rendszer, ellenáll a környezeti kihívásoknak.

 

Biztonság

Egyszerű, megbízható és biztonságos: a fejlesztés során az volt a fő szempont, hogy minél kevesebb mozgó alkatrészből, minél kisebb számú lépésből lehessen használhatóvá tenni a terméket. Olyan szerkezet került kialakításra, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását laikusok számára speciális  eszközök nélkül. A ContiNest konténert egy ember egy munkagéppel néhány perc alatt biztonságosan tudja felállítani illetve összecsukni.

 

Gazdaságosság

A ContiNest a gyártás és az üzemeltetés során is környezetbarát módon készül. Egy teherautón szállítható mennyiség – a merev vázás konténerhez képest – kb. hatszoros mennyiség. Ezáltal alacsonyabb a szállítási költség, egyszerűbb az ezzel járó adminisztráció és jelentősen kevesebb a környezeti teher. Gyorsan és egyszerűen felépíthető, üzembe helyezése és üzemeltetése rendkívül gazdaságos.

 

– egyszerű és megbízható

– gyorsan fel- és leszerelhető

– biztonságos

– moduláris

– egyedülálló, innovatív

– környezetbarát, gazdaságos megoldás

 

Egyszerű és megbízható: a fejlesztés során az volt a fő szempont, hogy minél kevesebb mozgó alkatrészből, minél kisebb számú lépésből lehessen használhatóvá tenni a terméket.

A vázszerkezet tervezésekor a biztonság volt a legfontosabb szempont, ezért egy olyan zsanér zárszerkezet került beépítésre, amely lehetetlenné teszi a konténer összecsukását munkagép használata nélkül. A másik fontos biztonsági szempont a konténer falait képező szendvics panelek tűzálló képessége. A cég ebben a piacon elérhető legjobb műszaki paraméterekkel rendelkező terméket választotta, amelyet szerencsés módon Magyarországon is gyártanak (Kingspan PIR panel).

 

www.continest.com

http://www.festipay.com/hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük