2023.szeptember.23. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biciklizésből milliós adomány

3 perc olvasás

img_0422.jpgIdén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy intézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

Idén júniusban is kezdetét vette a Tigáz, immár hagyományosnak mondható Biciklizz a Munkába programja, melynek lényege, hogy munkatársai a környezetkímélő biciklizést válasszák a szennyező közlekedési eszközök helyett. A teljesítményt bringanaplóban vezetik és A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

A Dévény Anna Alapítvány a korai fejlesztés egyik legelismertebb szervezete, ahol idegrendszeri sérült és mozgásszervi sérült gyermekeket kezelnek olyan módszerrel, amely az egész világon egyedülálló. Az Alapítvány Magyarországon immáron 25 éve működik, mely idő alatt 1000 kis pácienst kezeltek az alapító, Dévény Anna által kifejlesztett speciális módszerrel és 200 gyógytornászt képeztek ki rá. Eredményeik magukért beszélnek, hiszen a kezeltek 80%-nál teljes gyógyulás, további 15%-nál pedig jelentős javulást érnek el!

 

A Dévény Anna Alapítvány a negyedik az eddig támogatott intézmények sorában, hiszen az első évben a gyermekegészségügynek adományokat gyűjtő Aranyág Alapítvány, 2015-ben a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért dolgozó Zsótér Pál Alapítvány, tavalyi évben pedig a debreceni Csodakutya Alapítvány volt a program kedvezményezettje.

 

A kezdeményezés időtartama alatt a Tigáz önkéntesei naplóban rögzítették a mért időszak minden megtett km-ét, melyekből végül összegyűlt az adomány. Az elmúlt években letekert több százezer kilométer elég lenne ahhoz, hogy csaknem hétszer megkerüljük a Földet. 

 

A Biciklizz a Munkába programmal a résztvevők nem csupán a segítő módszer alkalmazását támogatták, hanem vállalásukkal sokat tettek a környezetért és saját egészségükért is. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a közel 70 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy több mint 15 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe.

Viktor Jánosné, a kuratórium elnöke a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért:

 

„A Dévény Anna Alapítvány nevében köszönetet mondok mindenkinek, aki a Biciklizz a Munkába programban közreműködött. Köszönjük a TIGÁZ Vezetőségének a szervezéssel járó munkát, nem utolsósorban azt, hogy ebben az évben Alapítványunkat választotta. Ez úton is szeretnék megemlékezni az idén elhunyt Dévény Annáról, aki a módszer megalapítója és kifejlesztője volt. Dévény Anna speciális manuális technikáját továbbra is a tőle kapott iránymutatások alapján alkalmazzuk, az Önök segítségével immár még több gyermek esetében. Még egyszer köszönjük a részünkre nyújtott támogatást.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.