Bonduelle StafétaKanál: a Két Cica Konyhája pikánsan inspirál
Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhája bloggere főzött elsőként a Bonduelle inspiráló, StafétaKanál konyhájában. (lásd: http://euroastra.hu/node/105049) Egy laktóz- és gluténmentes karibi szószban sült tarját varázsolt, csilis korianderes kukoricakásával, amelynek készítése közben a népszerű bloggert a receptről, kulisszatitkokról kérdeztük.
Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhája bloggere főzött elsőként a Bonduelle inspiráló, StafétaKanál konyhájában. (lásd: http://euroastra.hu/node/105049) Egy laktóz- és gluténmentes karibi szószban sült tarját varázsolt, csilis korianderes kukoricakásával, amelynek készítése közben a népszerű bloggert a receptről, kulisszatitkokról kérdeztük.
„Az én konyhámban a kukorica és a bab nélkülözhetetlen alapanyag, mindig becsempészem valamilyen ételbe. Éppen ezért, nagyon örültem, hogy Lillától – Stylist a konyhában – chilis kukorica konzervet kaptam a Stafétában. Örömmel kezdtem el a munkát, igyekeztem egy izgalmas, inspiráló, főétel értékű fogást kreálni." – mesélt Ildikó főzés közben.
Konyhájában Ildikó megállás nélkül alkot, kerüli a tartósított élelmiszereket, a Bonduelle termékek a kedvencei közé tartoznak. „Amióta lehet kapni a kiváló minőségű bab és kukorica konzerveket, az egész éves táplálkozásomba beépítem. Nem vagyok vegetáriánus, az a célom, hogy egyensúlyt teremtsek az étkezésemben, és ehhez mutatok utat a blogommal, a könyveimmel." Legújabb, „Magok a Konyhában" könyvsorozatában a hüvelyesekről írt egy egész kötetet, és már dolgozik a folytatáson, amely az olajos magvakról szól majd.
Mivel kedveli a chilis ízeket, ezért a receptjeiben mindig visszaköszön a csilis, csípős íz, mint ahogy a StafétaKanál első receptje is kicsit pikánsra sikerült, de az íze lehengerlő, kiadós finomság egy őszi ebédre, vacsorára.
A StafétaKanál következő állomásaként Ildikó Hadarik Ritának, a Rita Konyhája bloggerének ad tovább egy Bonduelle konzervet, hogy melyiket, az hamarosan kiderül a Bonduelle Facebook oldalán.
Ízelítőnek ennyi, szíves felhasználásra a recept, www.bonduelle.hu/stafetakanal oldalon szeptember 22-én a recept videója is elérhető lesz, és Ildikó útmutatásait követve el lehet készíteni ezt a fogást! Addig be lehet szerezni a hozzávalókat.
Karibi szószban sült tarja csilis-korianderes kukoricakásával
(Laktóz és gluténmentes)
Karibi szószban sült tarja
Hozzávalók (6 adag):
– 6 evőkanál csiliszósz
– 6 evőkanál olaj
– 1 evőkanál szirupos narancshéj
– 2 evőkanál osztrigaszósz
– 1 teáskanál reszelt gyömbér
– 1 grapefruit leve
– 1 lime leve és ½ kávéskanálnyi reszelt héja
– ½ dl tequila
– só
– + 6 szelet sertéstarja
Elkészítés:
A húst besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A pácot egy nappal előbb összekeverjük, majd sütés előtt fél órával beleforgatjuk a hússzeleteket, és a hűtőbe tesszük (ez az idő lehet hosszabb, de maximum egy éjszakát javasolok). Sütés előtt egy vas edénybe vagy tepsibe rendezzük a tarjaszeleteket, ráöntjük a páclevet, és lefedve, előmelegített 200 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Csilis-korianderes kukoricakása
Hozzávalók:
– 6 dl víz
– 6 dl kókusztej
– 2 evőkanál olívaolaj
– 250 g kukoricadara
– 250 g Bonduelle Gold Chili kukoricakonzerv
– só
– 1 barna kockacukor
– 1 csokor friss korianderlevél
– 1 lime leve és héja
Elkészítés:
A vizet összekeverjük a kókusztejjel, a sóval, beletesszük a kockacukrot és felforraljuk. Beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és a lecsöpögtetett Bonduelle Gold Chili kukoricakonzervet, az apróra vágott korianderlevelet, a lime levét és héját, majd lefedve, 15 percig meleg helyre tesszük tálalás előtt. Tányérra szedve a sült tarjával tálaljuk, meglocsolva a sült hús szaftjával.
Jó étvágyat!
Lantai József