BOSCOLO ÚJ ÉTTEREMLÁNCA — Megnyílt az első KonoPizza
„Pizza újragondolva – 100% természetesség" ez a jelszava a forradalmian új pizza-különlegességnek. Megkóstolhatjuk a Mammut I. 3. emeletén naponta 10-22 óra között. Tulajdonképpen gyors-, de jó étterem, galériáján le is lehet ülni, és onnan figyelni a „konyha" működését.
„Pizza újragondolva – 100% természetesség" ez a jelszava a forradalmian új pizza-különlegességnek. Megkóstolhatjuk a Mammut I. 3. emeletén naponta 10-22 óra között. Tulajdonképpen gyors-, de jó étterem, galériáján le is lehet ülni, és onnan figyelni a „konyha" működését.
Olaszország, Marokkó, Kanada, Bahrein, Dél-Korea, Libanon, Németország és Japán után Budapesten létesült KonoPizza. A következő üzlet Szolnokon, a Pelikán Üzletházban várható, valamint házhozszállítási szolgáltatása is lesz. A KonoPizza világszerte franchise rendszerben működik, és a vállalat további belépő partnereket vár. Rossano Boscolo 2003-ban határozta el, hogy új dimenzióba helyezze az olasz konyha remekét. 2004-ben szakembereivel fejlesztette ki 21. századi megoldását, a Street Foodot. 2005-ben a K(r)onoPizza már hódított az olaszoknál. 2006-ban – a sikereken felbuzdulva – elindult világszerte, és 2011-ben ért el Magyarországra. Mindezt nyomon követhetjük a www.konopizza.hu weboldalon.
Az új pizza kitalálója Rossano Boscolo szakácsmester, aki séfiskoláival és luxus-szállodáival világszerte hatalmas hírnévre tett szert. Most a pizzát, az olasz konyha remekét „átértelmezte", vagyis a modern kor elvárásaival ötvözte a hagyományos pizzát. Az új, tölcséres falatokat a szemünk előtt sütik, állítják össze kívánságunk szerint sós vagy édes változatban. Boscolo úr ad arra, hogy friss alapanyait Olaszországból (Friuli Venezia Giulia tartomány legjobb termelőitől) hozassa. A kész pizza tölcsér alakú, a tölteléke változatos, étlapról választható. Előnye, hogy akár séta közben is kényelmesen ehető. A tésztája ropogós, a tölteléke ízletes, és 30 percig fogyasztható marad. A megrendeléstől az elkészültéig csak 3-4 percet kell várni. Színes étlapjáról lehet választani a sorozatból, az átlagár sem ver földhöz: általában 770 forintos árral számolhatunk, de a gyerekeknek 480 forintba kerül. A tartalmas, jó adag, ropogós salátákat 600-790 forint között méri – á la carte. Kapható hozzá sült krumpli 250-390 forintért, továbbá felszolgálnak reggeliket, turmixokat vagy joghurtokat is.
Boscolo mester lapunknak elmondta, hogy valójában a pizza tésztája nem különbözik a hagyományostól, ám soha nem tartalmazhat tartósítószert, és semmi mást a természetes alapanyagokon kívül. Minden országból évente összegyűjti üzletláncának személyzetét továbbképzésre.
Turóczi Gábor, a szakmai partner
A KonoPizza Magyarország ügyvezető igazgatója Kulcsár Gábor, szakmai partnere pedig, aki sokat tett hazai megjelenéséért, az extrém szakács, Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke. A már megnyílt üzlet tulajdonosa Simon Dániel.
Már az első napon sorban álltak a fiatalok a pult előtt. Nagy sikerre van kilátás!
DOBI ILDIKÓ