2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapest Design Meetup – idén a Magyar Nemzeti Múzeumban.

3 min read
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43924"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/metup.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>Már második éve rendezik meg a Design Week Special Meetup-ot, ahol a tavalyi év öt legfigyelemreméltóbb magyar tervezője mutatja be azokat a projekteket, amelyekre még 2020-ban is emlékezni fogunk. Gömböc, pixelbeton és finn tervezők: mindez egy este, a Magyar Nemzeti Múzeum Rotundájában.</p><p>

 

Már második éve rendezik meg a Design Week Special Meetup-ot, ahol a tavalyi év öt legfigyelemreméltóbb magyar tervezője mutatja be azokat a projekteket, amelyekre még 2020-ban is emlékezni fogunk. Gömböc, pixelbeton és finn tervezők: mindez egy este, a Magyar Nemzeti Múzeum Rotundájában.

 

Már második éve rendezik meg a Design Week Special Meetup-ot, ahol a tavalyi év öt legfigyelemreméltóbb magyar tervezője mutatja be azokat a projekteket, amelyekre még 2020-ban is emlékezni fogunk. Gömböc, pixelbeton és finn tervezők: mindez egy este, a Magyar Nemzeti Múzeum Rotundájában.

A témák idén is változatosak: az este egy rövid ízelítővel indul, ahol DEMO Gyerektábor fellépői bizonyítják be, hogy a kreatív tervezéshez sohasem lehetünk túl fiatalok. A design tematikájú előadássorozat keretében a tervezők nyolcperces bemutatkozásait a közönség által kezdeményezett pörgős párbeszéd követi.  Cosovan Attila és Domokos Gábor a sanghaji expón is bemutatott Gömböcről tartanak előadást, Mojzes Dóra a 2011-es tavasz/nyári kollekciót ismerteti, a fényáteresztő beton feltalálója, Losonczi Áron különleges vívmányát mutatja be, Balla Vivienn az új generáció, az új szépségideál nyomába ered, B. Nagy Ervin, Kovács Márton és Nagy Marci pedig a Patrick & Theo című rajzfilmsorozat előkészítéséről számolnak majd be.

Ráadásként a Finnagora által meghívott finn tervezők angol nyelvű előadásai zárják az estét: Nina Koivisto a modern hangszelídítés rejtelmeibe vezet be, Helinä Lehtonen pedig a közösségi design promóció erejét érzékelteti majd.

Még több részlet az eseménnyel kapcsolatban a MOME honlapján: http://momeline.hu/the-budapest-design-meetup-vol10 és a Facebookon: http://www.facebook.com/event.php?eid=154096811287676.

A Design Meetup csupán egy, a MOME és a Magyar Nemzeti Múzeum közötti együttműködések sorában: az egyetem diákjai idén ősszel a „21. századi múzeum" címet viselő képzésben keresnek megoldásokat arra, hogy egy történeti gyűjteménnyel rendelkező intézmény miként gazdagíthatja és egészítheti ki hagyományos anyagait a legmodernebb technikai megoldásokkal. Ötleteket, terveket készítenek, hogy aztán az abból megszülető projektek új utat mutathassanak a hazai múzeumoknak.

A Magyar Nemzeti Múzeum örömmel ad helyet a különleges programnak, hiszen Csorba László, az intézmény főigazgatója szerint „a múzeum manapság a kulturális cselekvés egyik legfontosabb helyszíne. A múltról beszél, természetesen – de úgy, hogy ezáltal jobban értsük a jelent. Mert ettől is függ, hogy ebben a jelenben sikerül-e olyan jövőt építeni gyermekeinknek, amilyet szeretnénk."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük