Különleges élmények, zenei programok, szabadtéri színházi előadások Budapest legkülönlegesebb helyszínein – ezt kínálja a Budapesti Nyári Fesztivál, mely június közepétől augusztus végéig csaknem 3 hónapon át kínál feledhetetlen programokat!

 

Különleges élmények, zenei programok, szabadtéri színházi előadások Budapest legkülönlegesebb helyszínein – ezt kínálja a Budapesti Nyári Fesztivál, mely június közepétől augusztus végéig csaknem 3 hónapon át kínál feledhetetlen programokat!

A már évek óta sikeres fővárosi fesztiválszervezők, turisztikai- és programhelyszínek valamint a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. szakmai összefogásával létrejött nyári eseménysorozat minden korosztálynak és érdeklődőnek egyedülálló kulturális kikapcsolódást és feltöltődést kínál.

Az ország egyetlen állandó szabadtéri színpadán, a Margitszigeti Nagyszínpadon a külföldi sztárok koncertjei mellett számos megaprodukció kerül bemutatásra. Itt kapott helyet Verdi legnépszerűbb, legmonumentálisabb operája az Aida, a már klasszikusnak számító Evita musical, amelyből készült filmet Budapest utcáin forgatták Madonna és Antonio Banderas főszereplésével, A királynő kalózai zenés kaland, valamint a legendává vált sztár életét felelevenítő  Freddie Mercury emlékkoncert is.

Buda egyik közkedvelt parkjában, a közel 1000 férőhelyes Városmajori Szabadtéri Színpad a népszínház jelleget képviseli a kínálatban. Gyermekelőadások, zenés- és prózai klasszikusok, vígjátékok és tragikomédiák széles választéka kerül színpadra.

A Zenés Állatkerti Esték két különleges helyszínen, a kivilágított Pálmaház mellett, illetve a Japánkertben teremtenek rendkívüli nyáresti hangulatot. Találkozhatnak a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band, a Budapest Klezmer együttesekkel, valamint Orosz Zoltán és Barátaival. Idén először fellép Palya Bea, a Bolyki Brothers és a Kaláka együttes. A koncert mellett egy hangulatos sétával, illetve gyertyafényes vacsorával emelhetik az est fényét.

 A Városliget szívében, gyönyörű környezetben, a Vajdahunyadvár lenyűgöző falai között idén nyáron is felcsendülnek a klasszikus zeneirodalom remekművei, valamint klezmer és dixieland koncertek a legrangosabb magyar és nemzetközi zenekarok közreműködésével.

A Dominikánus Udvar színvonalas operett estjei, a Prímáskirályok és a Budapest Klezmer Band előadásai, a Duna Művészegyüttes folklór műsora maradandó élményt nyújt minden vendégnek. A kivilágított Bazilika előtti Szent István téren, egy nyáresti operagálán minden operarajongó szívesen hallgatja a Trubadur, Parasztbecsület, Traviata, Aida, dallamait. Az operarajongók számos híres opera részesei lehetnek az Operaházban augusztus folyamán, ahol többek között Verdi: Rigoletto című operája látható, mely Rost Andrea pályafutásának 20 éves jubileumi ünnepe is egyúttal, akit ezúttal utoljára hallhatunk majd Gilda szerepében.

A BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. – együttműködve az egyes programok szervezőivel – teljes körű marketing eszközrendszerével segíti és koordinálja a Budapesti Nyári Fesztivál megvalósulását hazai és külföldi promócióját.  A fesztivál programja kiemelt megjelenést kap a BTH eseménynaptárában, honlapján és hírleveleiben valamint a Cultural Adventure nyári kampányban. A BTH mindemellett plakátokkal, videospotokkal, műsorfüzettel, információs irodai népszerűsítéssel, jegyértékesítéssel valamint kiemelt hazai és külföldi promócióval segíti a rendezvény marketing tevékenységét.

Az angol és magyar nyelvű műsorfüzetek megtalálhatók a szállodákban, a BTH információs irodáiban és az egyes helyszíneken.

A Budapesti Nyári Fesztiválra több budapesti szálloda, így a Margitszigeti Danubius Grand Hotel valamint a Ramada Budapest Hotel külön csomagajánlatokat is kínál.

Jazz, dixieland, klezmer, színház és opera egész nyáron; több mint száz előadás olyan mesés színfalak között, mint a Vajdahunyadvár, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Hilton Dominikánus udvara, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Városmajori Szabadtéri Színpad, a Szent István tér vagy az Operaház  – ez a Budapesti Nyári Fesztivál!

Információ és Jegyfogalás:

http://www.budapestinfo.hu/hu/szakmai_oldalak/nyari_fesztival

A szállodai csomagajánlatokról információ a http://www.szabadter.hu/ oldalon.

Fővárosi Állat és Növénykert

info@zoobudapest.com www.zoobudapest.com

tel: +36-1-273-49-01

Hilton Dominikánus udvar, Magyar Állami Operaház, Szent István tér – A Bazilika előtt

www.jegymester.hu viparts@viparts.hu

tel: +36-1-302-42-90, +36-1-332-48-16

 

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Városmajori Szabadtéri Színpad

jegy@szabadter.hu www.szabadter.hu

tel: +36-1-375-59-22

BTH Kht. Tourinform iroda

 Sütő utca 2. (a Deák térnél), 8 am -8 pm

suto@budapestinfo.hu www.budapestinfo.hu

tel: +36-1-438-8080

BTH Kht. Tourinform iroda

 Andrássy út 47. (az Oktogonnál), 12 am – 8 pm

liszt@budapestinfo.hu www.budapestinfo.hu

tel: +36-1-322-4098

Fővárosi Állat- és Növénykert http://www.zoobudapest.com/

 

Musica Hermina Alapítvány (Vajdahunyadvár) http://www.vajdahunyadvar.hu/

Szabadtér Színház Kht. (Margitsziget, Városmajor) http://www.szabadter.hu/

Margitszigeti Szabadtéri Színpad,  Városmajori Szabadtéri Színpad –

V.I.P. Arts Management (Hilton Dominikánus udvar, Szent István tér, Opera)

http://www.budafest.hu/ http://www.viparts.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük