2023.május.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Christian Zacharias zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/96629"><img class="image image-preview" src="/files/images/Christian.jpg" border="0" width="471" height="471" /></a></span>Christian Zacharias Párizs, Stockholm, London, Madrid és Bécs után november 21-én Budapesten a Zeneakadémián ad hangversenyt. A 64 éves művész szólóesteket tart a legrangosabb koncerttermekben, szólista a világ vezető szimfonikus zenekarainál. A novemberi turné igazi különlegességnek számít, mivel a művész egyre ritkábban ad zongorahangversenyeket. <p> 

christianChristian Zacharias Párizs, Stockholm, London, Madrid és Bécs után november 21-én Budapesten a Zeneakadémián ad hangversenyt. A 64 éves művész szólóesteket tart a legrangosabb koncerttermekben, szólista a világ vezető szimfonikus zenekarainál. A novemberi turné igazi különlegességnek számít, mivel a művész egyre ritkábban ad zongorahangversenyeket.

 

christianChristian Zacharias Párizs, Stockholm, London, Madrid és Bécs után november 21-én Budapesten a Zeneakadémián ad hangversenyt. A 64 éves művész szólóesteket tart a legrangosabb koncerttermekben, szólista a világ vezető szimfonikus zenekarainál. A novemberi turné igazi különlegességnek számít, mivel a művész egyre ritkábban ad zongorahangversenyeket.

 

Munkásságának legnagyobb részét zenekarának, az Orchestre de Chambre de Lausanne-nak a dirigálása teszi ki. Az egy hónapon át tartó európai koncertkörútján kizárólag a legnagyobb koncerttermek meghívásait fogadta el. Egyénisége, elmélyültsége és profizmusa tette napjaink egyik legkarizmatikusabb színpadi előadójává. Az est műsorválasztása szerteágazó, a barokktól a romantikán át a francia impresszionizmusig ível. A Zeneakadémia Nagytermében megrendezésre kerülő szólóestje különlegesen tartalmasnak ígérkezik!

 

Egyénisége, elmélyültsége, és profizmusa tette napjaink egyik legkarizmatikusabb színpadi előadójává Christian Zacharias-t. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ő az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású, legünnepeltebb zongoristája, karmestere. Művészeti vezetője és vezető dirigense továbbá az Orchestre de Chambre de Lausanne.-nak. Közös munkájukat a legmagasabb művészeti érték mellett hangos siker, szakmaiság, profizmus jellemzi. Karmesteri karrierjét tükrözi, hogy hosszú távú együttműködést a hasonló gondolkodású zenei partnerekkel tart fent. Figyelemre méltó a teljes Mozart-zongoraverseny ciklusa, mely elnyerte a Diapason d'Or, Choc du Monde és az ECHO Classik díjat. Az utóbbi időben nagy figyelmet fordít az opera műfajára, Mozart: Titus kegyelme, valamint a Figaro házassága, Offenbach La Belle Hélène is szerepel a repertoárján. Az Opéra Royal de Wallonie Liège zenekarral társulva, Otto Nicolai: A windsori víg nők című operáját vezényli. Az idei évadban kezdte meg munkáját rezidens művészként a Menuhin Fesztiválon Gstaad-ban, mint zongorista, kamarazenész és karmester. Ebben a szezonban turnézik a Kammerorchester Basellel, Mozart és Bruckner művekkel örvendeztetik a vájt fülű érdeklődőket. Christian Zacharias ragyogó technikai kvalitása mély zenei megértéssel párosul, a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia Nagytermében megrendezésre kerülő koncertje különlegesen tartalmasnak ígérkezik.

 

2015. november 21. (szombat), 19.30

Christian Zacharias zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora"

Scarlatti: Szonáták (E-dúr K 162, c-moll K 226, Esz-dúr K 193, f-moll K 183, f-moll K 386), Ravel: Szonatina,

Soler: Szonáták (g-moll, D-dúr, d-moll, Desz-dúr),

Chopin: h-moll scherzo, op. 20 no. 1,

Chopin: 4 Mazurka (cisz-moll op. 41 no. 4, a-moll op. 17 no. 4, a-moll op. post., cisz-moll op. 30 no. 4)

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Zeneakadémia Nagyterem

 

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy az alábbi linken.

 

www.jakobikoncert.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=116&Itemid=37&lang=hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.