2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Duális képzés: sikeres vizsgát tett az első Apollós évfolyam

2 perc olvasás

apollo_dualis_vizsga-2.jpgVégzett az első olyan évfolyam, amelyik az Apollo Tyres és a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ duális képzésében vett részt. Az évfolyam minden tagja sikerrel vette a záróvizsgát, így megszerezve a gumiipari technikus végzettséget. A legtöbben már a következő hetekben munkába állhatnak az Apollo Tyres gyárában, Gyöngyöshalászon.

 

Az érettségire épülő, két éves gumiipari technikus képzést első alkalommal a 2016/17-es tanévben indították el. Az első végzős csoport ezen a héten tette le a záróvizsgát. A duális képzés lényege, hogy a tanulók felváltva egy-egy hetet töltöttek az iskolapadban, a másikat pedig az Apollo Tyres csúcstechnológiával felszerelt gyárában. Így az elméleti tudás mellett valódi gyakorlatot szereztek az abroncsgyártó technológiákban, ebben az Apollo saját szakoktatói segítették őket. Tanulmányaikat az Apollo Tyres ösztöndíjjal is támogatta, a munkaruházatot biztosítottak számukra és a vállalat gondoskodott arról is, hogy lakóhelyükről eljussanak Gyöngyöshalászra.

 

„A duális képzésben résztvevő diákokat kezdettől fogva az Apollo csapat teljes értékű tagjaiként fogadtuk. Különösen örülünk annak, hogy munkatársaink között most olyanokat üdvözölhetünk, akik szakmai fejlődését két éven át kísértük, segítettük. Célunk, hogy új technikusaink a megfelelő szakmai és helyismerettel felvértezve már az első naptól fogva kulcspozíciókat töltsenek be gyárunkban” – mondta C Krishna Kumar az Apollo Tyres gyárigazgatója.

 

A 11 végzős fele szinte azonnal munkába áll az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárában, a később kezdők pedig várhatóan augusztustól csatlakoznak immár munkavállalóként az Apollóhoz.

 

„Határozott szándékunk a program folytatása, hiszen az iskolákkal közös duális képzésünk sikeres, egyben biztosítja számunkra a jól képzett munkaerő folyamatos utánpótlását is” – tette hozzá C Krishna Kumar gyárigazgató.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.