2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Elindult a CMMI-képzés Magyarországon — Kapu az amerikai szoftverpiachoz

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56281"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cmmi3_certificate.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="76" /></a></span>Magyarországon is elérhetővé váltak a CMMI és Cobit minősítések, módszertanok elsajátítása, amely az amerikai piac kapuját jelenthetik a szoftverfejlesztéssel foglalkozó hazai vállalatok számára. A Polygon Kft. és az SQI Kft. által indított képzéseken bárki megismerkedhet az Egyesült Államokban szinte alapkövetelménynek számító szoftverminőség-biztosítási szisztémákkal.</p> <p> 

Magyarországon is elérhetővé váltak a CMMI és Cobit minősítések, módszertanok elsajátítása, amely az amerikai piac kapuját jelenthetik a szoftverfejlesztéssel foglalkozó hazai vállalatok számára. A Polygon Kft. és az SQI Kft. által indított képzéseken bárki megismerkedhet az Egyesült Államokban szinte alapkövetelménynek számító szoftverminőség-biztosítási szisztémákkal.

 

Magyarországon is elérhetővé váltak a CMMI és Cobit minősítések, módszertanok elsajátítása, amely az amerikai piac kapuját jelenthetik a szoftverfejlesztéssel foglalkozó hazai vállalatok számára. A Polygon Kft. és az SQI Kft. által indított képzéseken bárki megismerkedhet az Egyesült Államokban szinte alapkövetelménynek számító szoftverminőség-biztosítási szisztémákkal.

 

Magyarországon eddig egyedülálló képzéseket indított egy hazai informatikai cég, a Polygon Kft. A CMMI és Cobit ismereteket oktató tanfolyamok célja, hogy a hazai szoftverfejlesztőket felkészítse az Egyesült Államokban szinte mindenütt alapkövetelménynek számító CMMI minőségbiztosítási rendszer és a Cobit folyamatmenedzsment szisztéma alkalmazására, új piacokat nyitva a hazai szereplők számára.

 

A szoftverfejlesztési szegmensben Magyarország hagyományosan erős, számos cég alapozta meg jó hírét az európai piacon. Az USA piacán, vagy amerikai cégek európai, otthonról hozott rendszerekben dolgozó leányvállalatainál azonban ma még nagyon kevesen tudtak áttörést elérni, aminek oka az ott elterjedt, nálunk jórészt ismeretlen szoftver-minőségbiztosítási rendszer, a CMMI, illetve a Cobit folyamatmenedzsment szemlélet – ismertette a problémát a Polygon ügyvezetője. Gál György hozzátette, az igény a képzésre akkor jelentkezett, amikor a cég kifejlesztette saját, a CMMI alapú szoftverfejlesztést támogató rendszerét.

 

A Polygon a fejlesztés és a képzés során egyaránt szorosan együttműködött az SQI Kft.-vel. Ez utóbbi cég a szoftverminőség-biztosítás egyik legismertebb szakértője Magyarországon. Az SQI ügyvezetője, Dr. Balla Katalin hazánkban az egyetlen hivatalosan, SEI (Software Engineering Institute) által regisztrált CMMI vezető auditor, aki a SCAMPI módszertan szerint hivatalos CMMI-Dev és CMMI-SVC auditokat hajthat végre, és ezekről tanúsítványt állíthat ki.

 

A képzésben résztvevő – elsősorban a szoftverminőség-biztosításban aktívan dolgozó szakemberek – magyar nyelven sajátíthatják el a modellek alkalmazásához szükséges összes lényeges információt. Képesek lesznek eldönteni, hogy a modell melyik megközelítésével érdemes szoftverfolyamat-fejlesztést végezniük, hogy minél előbb elérjenek egy CMMI-nek és Cobitnak megfelelő, nemzetközileg is elismert érettségi és képességi szintet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.