2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Erdõ Péter bíboros megalapította a Prímási Borrendet

3 perc olvasás
  <p><em><span class="inline left"><a href="/node/1287"><img class="image thumbnail" src="/files/images/borrend2007.thumbnail.jpg" border="0" alt="A borrend" title="A borrend" width="100" height="75" /></a></span></em></p><p><em>Igazság szerint </em></p><p><em>a bor nem búfelejtõnek való,</em></p><p><em>hanem, hogy örömmel </em></p><p><em>emlékezzünk meg mindarról, </em></p><p><em>ami igazán lényeges.</em></p><p><em>Erre való az áldomás.</em></p><p>(Szeremley Huba)</p><p>

 

a borrend

Igazság szerint

a bor nem búfelejtõnek való,

hanem, hogy örömmel

emlékezzünk meg mindarról,

ami igazán lényeges.

Erre való az áldomás.

(Szeremley Huba)

 

a borrend

Igazság szerint

a bor nem búfelejtõnek való,

hanem, hogy örömmel

emlékezzünk meg mindarról,

ami igazán lényeges.

Erre való az áldomás.

(Szeremley Huba)


Erdõ Péter bíboros, Magyarország prímása, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke új kezdeményezésként létrehozta a Prímási Borrendet, amelynek céljául a Kárpát-medence szõlészeti, borászati örökségének feltárását és terjesztését, valamint a minõségi bortermelés elkötelezett támogatását és a kulturált borfogyasztás terjesztését tûzte ki.
dr erdõ péterDr Erdõ Péter
A Prímási Borrend célja továbbá a ?Vinum Primatis" márkanév alatt olyan válogatás forgalmazását segíteni, mely a magyar minõségi borászat legszebb tételeibõl kerül ki. Mindezért a Borrend olyan kommunikációt kezdeményez a magyar borászokkal, pincészetek tulajdonosaival és szakmai civil szervezetekkel, mely alapja lehet bormarketing hazai és határainkon túli fellendítésének.

Erdõ Péter társadalmi szervezetként, egyesületként alapította meg a Prímási Borrendet. A testületbe 12 tagot hívott meg, a Borrend rendes tagjainak száma nem fog változni.

A Borrendbe meghívott tagok: Julius Janus érsek, apostoli nuncius, Baldauf László, a CBA elnöke, Béres József, a Béres Zrt. elnöke, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Csizmadia László, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Fõiskola nyugalmazott fõigazgatója, Demján Sándor, a TriGránit Zrt. elnöke, báró Gelsey Vilmos, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatótanácsának elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevõszék elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsõbb Bíróság elnöke, Pálvölgyi Mátyás, a Generali-Providencia Zrt. vezérigazgatója, Tarsoly Csaba, a Quaestor Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

Molnár József, a Vinum Primatis Zrt. vezérigazgatójaként a Borrend titkári feladatait látja el. Tarsoly Csaba a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatója bemutatta az újonnan alakult céget, a Vinum Primatis Borászati Zrt-t. A cégben a Quaestor és az Incoronata, a Mátyás-templom Kulturális Központja 50-50 százalékban tulajdonos. Az új cég tevékenysége a Vinum Primatis márkajelzésû borok forgalmazása, valamint a Prímási Borrend mûködési hátterének biztosítása. Kiemelkedõ szerepet kell vállalnia továbbá a bíboros által meghatározott célok megvalósításában.

Az elsõ két bor, mely – neves szakemberek döntése alapján – a ?Vinum Primatis" megtisztelõ címet viselheti: Tokaji 6 puttonyos Aszú, 2003, Béres Szõlõbirtok, Erdõbénye, Lõcse dûlõ és Egri Cabernet Franc, 2000, Vincze Béla.

 http://www.vinumprimatis.hu/  

Magyar Kurír/katolikus.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.