2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Eredményes „Feltöltődés itthon”

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/47601"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/feitt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="50" /></a></span>A Magyar Turizmus Zrt., turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben, belföldi keresletélénkítő kampányt indított 2010 novemberében „Feltöltődés itthon" szlogennel.</p><p>

feitt.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt., turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben, belföldi keresletélénkítő kampányt indított 2010 novemberében „Feltöltődés itthon" szlogennel.

feitt.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt., turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben, belföldi keresletélénkítő kampányt indított 2010 novemberében „Feltöltődés itthon" szlogennel.

A kampányhoz a szolgáltatók ingyenesen csatlakozhattak.

A december 31-ig tartott akcióban összegyűjtötték, és két honlapon – a http://www.itthon.hu/, illetve a http://www.tourinform.hu/ oldalakon – elérhetővé tették a hazai szálláshelyek által, az adventi időszakban kínált, belföldi utazásra ösztönző kedvezményes ajánlatokat. 2010 decemberében 7%-kal több belföldi vendég 11,6%-kal több vendégéjszakát töltött el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához viszonyítva, a KSH szerint. A belföldi vendégéjszakák 64%-át regisztráló szállodákban még a kereskedelmi szálláshelyek átlagánál is kedvezőbben alakult a belföldi vendégforgalom 2010 utolsó hónapjában: a belföldi vendégek száma 10%-kal, a vendégéjszakák száma 12%-kal bővült.

A kampány ideje alatt mindkét, adventi arculatba öltözött honlap nézettsége jelentősen megnőtt. A http://www.tourinform.hu/ oldal esetében például a kampány indulását követő két hét alatt, a napi átlagos látogatószám közel a duplájára emelkedett. A kedvezményes kínálatban a gyógy- és wellness ajánlatok mellett, többek között a bor és gasztronómia, falusi turizmus, városlátogatás és kulturális rendezvények témakörökben is találtak kedvükre való szolgáltatásokat az érdeklődők.

Az akció promóciója a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban MegaLight, BackLight, City Light és óriásplakátok, továbbá BKV buszok hátfelületén elhelyezett hirdetések segítségével valósult meg. A kedvezményes ajánlatokat a Magyar Turizmus Zrt. regionális irodái gyűjtötték össze országszerte és töltötték fel a Nemzeti Turisztikai Adatbázisba (NETA) annak érdekében, hogy az ajánlatok elérhetőek legyenek a http://www.itthon.hu/, valamint a http://www.tourinform.hu/ honlapokon.

A Központi Statisztikai Hivatal 2010. évi előzetes adatai szerint a belföldi vendégéjszakák száma a kereskedelmi szálláshelyeken különösen kedvezően alakult november és december folyamán: +31,0%, +11,6% volt az emelkedés.

A Magyar Turizmus Zrt. az országos adventi kampány mellett számos más, téli forgalomélénkítő akcióval is belföldi utazásra ösztönözte a hazai lakosságot az év végi hónapokban:

A Balatonnál például az utószezoni ajánlatok mellett a bor és gasztronómiai ünnepek, valamint az aktív és a wellness lehetőségek kerültek a kommunikáció középpontjába a „Balaton – Lakta-tó" elnevezésű kampány keretében. Az Észak-Alföldi régióban a Gyógyító hétköznapok nyugdíjasoknak és az „Ajándékozzon utazást!" kampány futott a téli hónapokban, a közép-dunántúli utazási ajánlatok pedig a WestEnd City Center földszintjén mutatkoztak be az MT Zrt. és a régió szolgáltatóinak együttműködésében, ahol a szállodák, fürdők és más turisztikai szolgáltatók, karácsonyi, szilveszteri és egyéb téli akcióit ismerhették meg a látogatók, illetve közvetlen foglalásra és voucher vásárlásra is lehetőségük volt.

Az év végi belföldi forgalomélénkítést segítette az is, hogy az iskolai őszi szünet novemberre esett, továbbá ekkor volt a Márton-napi Libato(u)r akció is az MT Zrt., a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Tájházak Szövetségének együttműködésében.

A 2010-ben második alkalommal meghirdetett Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep akcióhoz 270 szolgáltató és programgazda – skanzenek, tájházak, múzeumok, éttermek, pincészetek, borászatok, szálláshelyek és utazási irodák – csatlakozott. A Magyar Turizmus Zrt. utcai gerillamarketing-akcióval, matricákkal, szórólapokkal, Facebook-aktivitással, a Youtube-on választható befejezésű kisfilmekkel, valamint média-megjelenésekkel népszerűsítette az ajánlatokat. A társaság által végzett online felmérés eredményei szerint a csatlakozott szolgáltatóknál közel 33 ezer vendég és látogató fordult meg az akció keretében. A szolgáltatók közel fele jelezte, hogy vendégforgalma kedvezőbben alakult, mint az ilyenkor szokásos. A szolgáltatók közel 40%-a szerint elsősorban nem helybeliek (tehát turisták) alkották vendégkörüket az akció idején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.