2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Érték és Minőség Nagydíj – új védjegy a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén

11 perc olvasás

emin-_1.jpgIdén először, 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget a határainkat átlépve – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa a Benczúr Házban tartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

 

47 főkategóriában lehet pályázni itthonról és az egész Kárpát-medencéből egyaránt

A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, vagy akár a ruházati és sporttermékek gyártását is. De lehetőséget kapnak helyi közösségek is tevékenységeik megmérettetésére. Az 1. Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét”- melyre május 25-ig lehet pályázni -, az Alkotók Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át szeptember 11-én.

 

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A Nagydíj elnevezése közvetlenül utal annak tartalmára, jelzi a védjegyoltalom jogosultjainak és partnereinek filozófiáját és elkötelezettségét, továbbá a valódi értékekre irányítja a figyelmet, elutasítva a hamisat, a silány minőséget. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez. Valamennyi Kárpát-medencei és anyaországi díjazott a Parlament Felsőházi Termében, ünnepélyes keretek között veheti át a minőség legújabb minősítését szeptember 11-én, az Alkotók Ünnepén.

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi, mezőcsávási székhelyű S.C. SSM & SIU S.R.L.

 A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A pályázathoz és a Kiírók Tanácsa munkájához szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határainkon túli együttműködés. A Kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.

 

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón így fogalmazott: „A bővülő igények mára meghaladták az 1998-ban oltalmat kapott tanúsító védjegy lehetőségeit. A Magyar Termék Nagydíj védjegyoltalma 2018-ban lejár. Mi, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói úgy döntöttünk, hogy 20 év után új tanúsító védjegyet alapítunk és vezetünk be. Az Érték és Minőség Nagydíj korszerű, napjaink kihívásainak megfelelő tanúsító védjegy, mely a legkiemelkedőbb áruk és szolgáltatások egyértelmű megkülönböztetésével orientálja a fogyasztókat a globalizálódó piacgazdaság egyre bővülő termékkínálatában. A díj a magas minőséget jól bevált tradíciókra épülve képviseli egy korszerűbb, akár nemzetközi viszonylatokra is kialakítható módon.”

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2018. május 25-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, vagy akár a ruházati és sporttermékek gyártását is. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet, és több pályázó is benyújthat közös pályázatot. Egy pályázatban egy termék, vagy egy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum 10 termékből állhat.

 

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. A díjat – Sárkány Gábor grafikus művész által tervezett – magyar és angol nyelvű Kitüntető Oklevél tanúsítja, jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea. A rendszer keretében a Pályázat Kiírói Tanácsa, a pályázat kiírói és a kiírókon kívül különböző cégek, intézmények, szervezetek is felajánlanak különdíjakat. Különdíjat csak a tárgyévben nagydíjat elnyert pályázatok és pályázók kaphatnak, kivétel az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díja, valamint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációs Nívódíja.

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói

Az Érték és Minőség Pályázat kiírói saját tevékenységükkel is törekednek olyan koncepciók kidolgozására és megvalósítására, mellyel a kiváló termékeket előállító gazdálkodó szervezetek üzleti sikereit elősegíthetik.

 

A Diamond Szervezőiroda Bt.

A Diamond Szervezőiroda Bt. programjait elsősorban az innovatív ipari vállalkozások gazdasági pozíciójának javítása, elősegítése érdekében alakítja ki.  Célja, hogy versenyképes termékeket kutasson fel, mutasson be.  Olyan termékeket (árukat, szolgáltatásokat) és gazdasági szervezeteket ismer el és díjaz, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. Elhivatott közvetítője az energiatudatos környezetvédelmi elvárásoknak és a fogyasztói érdekeknek egyaránt.

Segítséget nyújt a tudásvagyon minél tágabb körű, hatékonyabb védelme és felhasználása területén.

 

Hajnal Húskombinát Kft.

A Hajnal Húskombinát Kft. 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat. Apáról – fiúra – unokára szállt. Harmadik generáció ügyeli létét. A Kisalföldön helyezkedik el, Győrtől 8 km-re, egy ipari parkban. Magyar félsertést dolgoznak fel. A darabolt húsokat boltjaikban kínálják vásárlóiknak. Húskészítményeket gyárt, melyeket boltjain kívül, a multinacionális kereskedelmi hálózatokban is forgalmaznak. A Hajnal Húskombinát filozófiája minőségcentrikus és hagyománytisztelő.  Magyar terméket gyárt – „családunktól családod asztalára”!

“A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása!” (Morus Tamás)

 

KÖMI Kft.

A KÖMI Közlekedésmérnöki Iroda, Mérnöki, Környezetvédelmi, Vízgazdálkodási Szolgáltató Kft. magánszemélyek által alapított vállalkozás, melyben a magas színvonalú mérnöki szolgáltatás, a minőségvizsgálat- és a minőségbiztosítás a meghatározó tevékenység.

Munkatársaik a magas- és mélyépítési, illetve közlekedésépítési területen műszaki ellenőri, szakértői, felelős műszaki vezetői jogosultsággal rendelkeznek, többen a tervezői névjegyzékben is szerepelnek, és valamennyien a Magyar Mérnöki Kamara tagjai.

 

Legrand Magyarország Zrt.

A Legrand Magyarország Zrt. jogelődjei révén 100 éve van a magyarországi piacon. Tervez, gyárt és értékesít villamosszerelési anyagokat. A multinacionális vállalat, a Legrand Csoport a klasszikus villanyszerelési és kisfeszültségű villamosszerelési termékek piacán vezető helyen áll a világban, mind az öt kontinensen, a Föld 180 országában értékesíti termékeit és világszerte 35.000 főt foglalkoztat. A Legrand Csoport a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett az öko-fejlesztésben is, amely az új termékek környezeti mutatóinak meghatározását és Öko-lábnyomunk csökkentését tűzte ki célul. A Legrand elvei között szerepel a magas minőség iránti elkötelezettség, a kreativitás és a vásárlók részére a minőségtudatos iránymutatás. A Legrand Zrt. a hagyományos kapcsolók gyártásától elindulva ma már komplett rendszerek IoT eszközök és okos otthonok kivitelezésén keresztül jó példája az érték és minőség háziasításának. Hagyomány és innováció, melyeket a magyar tudás és munkaerő egyesít a hosszútávon fenntartható fejlődéshez.

 

Poli-Farbe Vegyipari Kft.

A Poli-Farbe Vegyipari Kft. Magyarország egyik meghatározó festék- és vakolatgyára, amely 100 százalékban hazai tulajdonban van. A cég kezdeti méreteit és kapacitását jól szemlélteti, hogy működése első évében valamivel kevesebb, mint 20 tonna festéket gyártott, és adott el. Ez a szám azóta, évről évre folyamatosan növekszik. 2017-ben a festéktermelés meghaladta a 44 ezer tonnát, míg az árbevétel túllépte a 11 milliárd forintot. A 2014-es év külföldön is növekedést hozott számára, összforgalma mintegy 6,5 százalékát tette ki az export. Napjainkban a szomszédos országokba, köztük Ausztriába, Romániába, Szerbiába, Szlovákiába és Szlovéniába is szállít festékeket. A közel 280 embert foglalkoztató Poli-Farbe, 25 éves fennállása alatt több milliárd forintot fordított fejlesztésekre. Nemcsak Bócsán, hanem a környező településeken is sokaknak biztosít munkát, ezáltal pedig megélhetést. A 2017-es esztendő mérföldkőként vonult be cég történetébe. Több mint egymilliárd forintból egy robottechnológiával és 21. századi gyártósorral felszerelt új üzemegységet építettek. Az új kapacitásokra építve növelni tudják exporttevékenységüket.

 

ProfessionCert Kft.

A ProfessionCert Kft. egy 100 százalékban magyar tulajdonban lévő szervezet budapesti székhellyel. Fő tevékenységi területe a független műszaki ellenőrzés, vizsgálat, szakértői vélemények készítése, tanúsítás és folyamatfejlesztés úgy Magyarországon, mint a határokon túl is. A szervezet munkavállalói a különböző szakterületek széles területét felölelő, több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Kiemelt szempont a ProfessionCert részére a termékek/szolgáltatások biztonságának, minőségének hangsúlyozása, ezek versenyképességének növelése. Ezért az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer támogatását kiemelt jelentőségű feladatuknak tekintik.

 

S.C. SSM & SIU S.R.L. (Románia)

Az S.C. SSM & SIU S.R.L. egy erdélyi, mezőcsávási székhelyű munkavédelmi cég. A rohamosan fejlődő céget 2008-ban a tulajdonosok azzal a célkitűzéssel alapították, hogy szaktudásukat és szociális elkötelezettségüket összekötve partnereiknek olyan külső, akkreditált szolgáltatást nyújtsanak, amelynek segítségével biztonságos, harmonikus, az emberi életet nem veszélyeztető produktív munkát végezhetnek. Kiemelkedő minőségű munkavédelmi tevékenysége révén a cég azon kevesek közé tartozik, melyek teljes körű, állandó szolgáltatást nyújtanak partnereik számára. Az SSM & SIU 2018-ra már több mint 650 vállalkozással áll állandó szerződési viszonyban. 2012-ben a vállalat mezőgazdasági ágát is elindította, melynek révén diós ültetvény telepítésében, valamint a bogyós gyümölcsök termesztésében remekelnek, kihasználva a települések földrajzi fekvését, a földek termő kapacitását és éghajlati adottságait. Ma már 5 hektáros saját területen gazdálkodnak, termékeiket helyi feldolgozók vásárolják fel. Hamarosan elkezdik az Európai Unión belüli termékterjesztést is.

 

http://www.emin.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.