2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Felszámolás alatt a milliárdos gyümölcskereskedő

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57175"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_410.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Több végrehajtás, jelentős adótartozás után felszámolási eljárást indítottak a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen.  Az időnként bulvárhírekben is megjelent társaság 2009-ben 8 milliárd forint feletti árbevételt ért el.

Több végrehajtás, jelentős adótartozás után felszámolási eljárást indítottak a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen.  Az időnként bulvárhírekben is megjelent társaság 2009-ben 8 milliárd forint feletti árbevételt ért el.

Több végrehajtás, jelentős adótartozás után felszámolási eljárást indítottak a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen.  Az időnként bulvárhírekben is megjelent társaság 2009-ben 8 milliárd forint feletti árbevételt ért el.

Felszámolási eljárást indított a Fővárosi Bíróság a Starking Zöldség-gyümölcs Kereskedelmi Zrt. ellen – tudta meg a Gazdaság.hu Üzleti Hírügynökség. A társaság ellen korábban végrehajtást kezdeményezett az adóhivatal, közjegyzők és bíróság is, tavaly szeptemberben szerepelt a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők klubjában.

A cég jelenlegi tulajdonosa nem nyilvános, nem tudható meg az Opten céginformációs rendszer adataiból, a 2009-es kiegészítő melléklet szerint Flamm Edina, ifj. Flamm Tibor, Flamm Olivér és Flamm Evelyn birtokolta a társaságot egyenlő arányban. Egy youtube videón arról beszél a cégtulajdonosként bemutatott Flamm Tibor, hogy a cég 1988-ban alakult, az első gyümölcs- és zöldségforgalmazó magyar társaságként. Nemcsak forgalmaznak, 107 hektáron termeltetnek Ázsiában, Afrikában és Spanyolországban, Magyarországon pedig saját földjeik , üvegházaik és termálkútjaik vannak. Legfontosabb termékük a zöld banán, amit Magyarországon érlelnek, 2006-ban sikerült megvenniük az ország legnagyobb banánérlelőjét, 4000 négyzetméter csarnokkal. Saját gépkocsiparkot tartanak fenn, hűtőkamionokkal, továbbá áruházláncok fontos beszállítója.

A Starking Zrt. 2010-ben nem adott le beszámolót, 2009-ben 8,4 milliárdos forgalom mellett 19 millió forint adózás előtt eredményt ért el. 2007-ben az árbevétel alig 5 milliárd forint felett volt, 2008-ban pedig 7,6 milliárd forintot tett ki.

A korábbi nyilatkozatban Flamm Tibor cégcsoportként említette a Starking Zrt. mellett a Banán Trade Kft.-t és a Flammker Kft.-t. A Banán Trade Kft. adóhatósági végrehajtás alatt áll, a Flammkert az Opten adatai szerint 2008-ban eladta Flamm, előbb Kiss Sándor vette meg, majd Major András, és a társaságot átnevezték South Fruit Kft.-re.

Flamm Tibor korábban a bulvárhírekben is felbukkant: 2010-ben támogatta a Fidesz narancs- és banánosztó kampányát, 6 tonna gyümölccsel. 2008-ben pedig azzal került a Bors cikkébe, hogy Kovács Katalin kajakozó esküvőjén „egy feltűnően vastag borítékkal" lepte meg az ifjú párt. (Kovács Katalin férje, Hoffmann Ervin akkor Flamm cégénél dolgozott.)

www.gazdasag.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.