2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Felszámolás alatt a Radiocafé: nincs barátod

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57350"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_439.jpeg" border="0" width="87" height="89" /></a></span>A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását - tudta meg a Gazdaság.hu Üzleti Hírügynökség.  A társaság tulajdonosának időközben törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene.

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását – tudta meg a Gazdaság.hu Üzleti Hírügynökség.  A társaság tulajdonosának időközben törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene.

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását – tudta meg a Gazdaság.hu Üzleti Hírügynökség.  A társaság tulajdonosának időközben törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene.

A Radiocafé 2003 óta működött, korábban EstFM néven. A rádió 2011-ben került bajba, a dolgozók hónapok óta nem kaptak fizetést. Áprilisban több műsor megszűnt, májusra a „Milliók reggelire" című gazdasági műsoron kívül már csak híreket és zenét sugároztak. 2011. május 11-én egy 24 millió forintos tartozás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, 17-én délután pedig az Antenna Hungária lekapcsolta a sugárzást, mert a tulajdonos nem fizette be a sugárzási díjat. A társaság ellen kétszer indult végrehajtás az elmúlt két évben, néhány napja pedig a bíróság elrendelte a felszámolását.

A Radiocafé Kft. 2010 áprilisáig az Est Média tulajdonában volt, ezt követően a KV Barát Vagyonkezelő Kft. birtokába került. Az ekkor alapított KV Barát 2011 februárig Stalmayer Róbert kezében volt, majd néhány hónapig az Est Média lett a tulajdonosa. A céget végül május 6-án adták el, 11 nappal a rádió műsorszolgáltatás beszüntetése előtt. Vevő a Great Security Vagyonvédelmi Kft. lépett fel, amely az akkori sajtóhírek szerint a Zóna Taxit is üzemeltető, illetve a Citadellán található szórakozóhelyet is tulajdonló Veres István és üzletfelei érdekkörébe tartozik. Az Opten adatai szerint a Great Security Kft. adószámát tavaly októberben törölték, decemberben pedig végrehajtás indult ellene.  

A kft csúcséve 2008 volt, akkor 519 millió forint árbevételt ért el, nyeresége 43 millió forintra rúgott. Egy évre rá árbevétele már csak 208 millió forintot tett ki, és veszteségbe fordult, 104 millió forintos mínuszt könyvelt el. 2010-ben a forgalma 140 millió forintra apadt, s bár nyereséges évet zárt, csupán 24 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

A Wikipédia szócikke szerint „mindenki számára fogyasztható, de nem általános" rádió kívánt lenni, szlogenje „radiocafé 98.6 – van barátod" volt. Budapesten a Széchenyi-hegyről sugárzott adó a főváros és annak 60 km-es vonzáskörzetében volt hallgatható, naponta 13 ezer 15 és 49 év közötti hallgatója volt.

www.gazdasag.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.