2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FENNTARTHATÓSÁG: A L’ORÉAL 2017-BEN FELGYORSÍTOTTA ÁTALAKULÁSÁT — Nyilvánossá tette tavalyi eredményeit a csoport

4 perc olvasás

l_oreal_progress_report_3.jpgA L’Oréal közzétette fenntarthatósági programjának éves jelentését. A „Sharing Beauty with All” program eredményei komoly előrelépést tükröznek a fenntartható innováció és a vállalat éghajlatváltozás elleni küzdelemben vállalt kötelezettségét tekintve.

 

„2017-ben újra bebizonyítottuk, hogy a gazdasági sikerek és a környezeti teljesítmény kéz a kézben jár” – mondta Alexandra Palt, a csoport vállalati felelősségvállalásért felelős vezetője. „Szeretnénk bebizonyítani, hogy a felelős fejlődés nem csak lehetséges, de szükséges is, a fenntarthatóság pedig a jövőt alakítja.”

 

Egyedülálló kezdeményezés a szépségiparban a fenntartható termékekért

 

A Fast Company amerikai üzleti magazin minden évben elismeri azokat az ötleteket, amelyek hosszútávú, rendszerszintű változásokat eredményeznek, vagy valamilyen égető problémára nyújtanak megoldást; a L’Oréal SPOT (Sustainable Product Optimisation Tool) projektje megkapta a World Changing Ideas (világmegváltó ötletek) díjat. A SPOT egy olyan értékelési eszköz, amelyet a L’Oréal azért fejlesztett ki, hogy mérje a kozmetikai termékek környezeti és társadalmi hatásait. Az eszköz a termék életciklusának minden szakaszát vizsgálja, a fejlődést négy területen követi végig: csomagolás, a termék ökológiai lábnyoma, összetevők forrása és a termék társadalmi haszna.

 

A projekten 2014 óta dolgoztak a L’Oréal csapatai, amelynek eredményeként 2017-ben az új vagy megújított termékek 100%-nál alkalmazták a SPOT-ot; a tavaly bevezetett termékek 76%-a javulást mutatott.

További információk a SPOT-ról.

 

A szén-dioxid-kibocsátás területén is nagy sikereket ért el a L’Oréal

 

2005-höz képest 2017-ben 73%-kal csökkentette üzemeinek és elosztó központjainak szén-dioxid-kibocsátását, miközben ugyanebben az időszakban 33%-kal nőtt a termelése. Ezen kívül 2017 végére a csoport 24 ipari telephelye lett teljesen szén-dioxid-semleges.

 

Ezt a kivételes eredményt a CDP is elismerte. 2017-ben, egymás után már a második évben, több mint 3000 értékelt vállalatból a L’Oréal a világ azon két vállalata közé tartozott, amely az elérhető legjobb AAA-minősítést kapta a CDP által értékelt következő három fontos területen: éghajlatváltozás elleni küzdelem, a vízhiány kérdésének kezelése és az erdőirtás csökkentése. https://www.cdp.net/en/scores-2017

 

A L’Oréal teljesítményére a Newsweek amerikai üzleti magazin is felhívta a figyelmet. A L’Oréal 89,9%-kal a magazin 2017. évi Green Ranking listájának első helyét foglalta el, amely 500 nemzetközi vállalat között a legjobb teljesítmény. http://www.newsweek.com/top-500-global-companies-green-rankings-2017-18

 

A L’Oréal a Science Based Targets kezdeményezés keretében új kötelezettségeket vállalt 2030-ig az éghajlatváltozás elleni küzdelem, illetve a szén-dioxid csökkentése terén is. A vállalat célja, hogy a teljes üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2016-hoz képest 25%-kal csökkentse, vagyis azt a mennyiséget, amelyet a L’Oréal bocsát ki, illetve amelyet közvetve bocsátanak ki a beszállítók vagy a fogyasztók a termékek használata során.

http://sciencebasedtargets.org/2018/04/17/over-100-global-corporations-using-science-based-targets-to-align-strategies-with-paris-agreement/

 

 

A Sharing Beauty With All program 2013-ban indult. A L’Oréal teljes értékláncába beépülve összefoglalja a L’Oréal 2020-ig szóló, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kötelezettségvállalásait, és foglalkozik annak minden hatásával: a termékek ötletének megszületésétől kezdve a forgalmazásukig, ideértve a gyártási folyamatot vagy az összetevők beszerzését. A L’Oréal minden évben átlátható, az előrehaladást számokkal alátámasztott tájékoztatásokat ad ki. Napjainkban a csoport azon vállalatok közé tartozik, amelyek törekvése és komolysága nemzetközi szinten a legelismertebb a fenntartható fejlődés vonatkozásában.

 

A L’Oréal több mint 100 éve elkötelezett a szépség iránt. Egyedülálló nemzetközi portfoliójában 34 nemzetközi, sokszínű és egymást kiegészítő márka szerepel. A Csoport 2017-ben 26,02 milliárd eurós forgalmat generált és 82 600 munkavállalót alkalmaz világszerte. A világ vezető kozmetikai vállalataként a L’Oréal minden disztribúciós szektorban jelen van: közönségcikk piac, drogériák, gyógyszertárak, fodrászszalonok, repülőtéri üzletek, saját márkaboltok, illetve webáruházak.

Kutatás és innováció, valamint egy 3885 főből álló elkötelezett kutatócsapat alkotják a L’Oréal stratégiájának szívét, azon dolgozva, hogy a világ minden táján kielégítsék a szépség iránti igényeket. A L’Oréal fenntarthatósági elköteleződése, a „Sharing Beauty With All” ambiciózus fenntartható fejlődési célokat tűz ki 2020-ig a Csoport teljes értékláncán keresztül.

www.loreal.com

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.