A bécsi művésznegyedben található coworking iroda impozáns ipari tereiben hazai képzőművészek kiállítása nyílik

A bécsi művésznegyedben található coworking iroda impozáns ipari tereiben hazai képzőművészek kiállítása nyílik

2012. március 30-án. Winkler Nóra és a Klementz nővérek hosszútávú együttműködést kötöttek. A Klementz nővérek idei művészeti mecenatúra programja ezzel az eseménnyel veszi kezdetét, amelyen hivatalosan is bejelentik, hogy Winkler Nóra, számos önálló projektje mellett, művészeti vezetőként csatlakozik a LOFFICE csapatához.

 

Képzőművészeti kollekciók tavaszi frissítésére invitál a kiállítás, melynek helyszíne a Bécs kreatív negyedében található LOFFICE Wien. A válogatott művek között szerepelnek legóból készült glossy-magazin objektek, nőies, finom akvarellek, fűzöld tekintetű macskák, olvadó gyanta öntvények, szellemes szociofotók, egy táj-erotikus videómunka, pixelekből precízen épített, mégis zsigeri alakok, továbbá fémcsizmák szárnyakkal. Meghökkentő a köldökszöszből álló póló-installáció, az élénk türkiz hátterek előtt álló, borzongató lányfigura, és sokkoló a sorozat, melyen a legszebb velencei festészeti stílusba ágyazva, káprázatos kék egek alatt véres, agresszív jeleneteket látunk temérdek fallosszal színesítve.

Negyven napon át, több mint harminc mű él a falakon, tizenegy sikeres fiatal művésztől. A coworking és a kortárs művészet ötvözetének meghonosítói, a Klementz nővérek itthon már bevált, komplex művészet-menedzsmentje ezzel indul nemzetközi terepen, gyűjtőknek szervezett találkozókkal, galériákat megszólító szakmai programokkal és zenei estekkel kísérve a kiállítást.

 

A bécsi eseménysorozatba beválogatott művészek a hazai kortárs szcéna ismert tagjai, sokukat Derkovits ösztöndíjasok sorából, többeket a Portfolio Review és a Bring the Art Home mecénásprogramjaiból ismer a közönség. Rendszeres résztvevők külföldi – Belgrád, Berlin, Firenze, Liverpool, London Porto, Strasbourg, Tallin – múzeumok, képzőművészeti vásárok, galériák kiállításain.

 A Klementz lányok közvetítésével 2011 telén közülük többen sikerrel szerepeltek a Bécsben megrendezett Young Art Auction 2011 nemzetközi árverésen. Az osztrák társasági élet tagjaival, gyűjtőkkel és művészekkel teli teremben a Sotheby's árverésvezetője diktálta a tempót. A katalógus magyar művei kivétel nélkül, sőt, egyéni rekordokkal keltek el és immár osztrák magángyűjtemények darabjai.

 

A március végén nyíló kiállítás társrendezője a WEBSTATION, a webes megoldásaival, fejlesztéseivel osztrák ügyfeleket is évek óta kiszolgáló magyar cég, amely nemcsak hazai múzeumok partnere, de számos művész és galéria online felületeinek tervezője és üzemeltetője. Legújabb fejlesztése, a művészeti gyűjteményeket kezelő, rendszerező, megjelenítő alkalmazás, az artbrowse.net.

 

A Bring the Art Home művészet-menedzsment program következő pályázata a Portfolio Review 2012. Jelentkezni képzőművészeti portfóliókkal lehet. A szakmai zsűri által választott alkotókat a LOFFICE immáron nemzetközi vizeken is képviseli. Részletek hamarosan a www.loffice.hu és a http://www.facebook.com/lofficebudapest oldalakon megjelennek.

 

IT'S SPRING. LET'S FRESHEN UP YOUR ARTISTIC WARDROBE. – a LOFFICE Wien és a WEBSTATION szervezésében

Művészek: Békési Ervin, Felsmann István, Gyarmati Zsolt, Kárpáti János Iván, Kis Róka Csaba, Koralevics Rita, Lucza Zsigmond, Magyarósi Éva, Mészáros László, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit.

 

LOFFICE Wien, Schottenfeldgasse 85. – 1070 Bécs, Ausztria

Megnyitó: 2012. március 30. 19:00 óra

Megnyitja: Winkler Nóra

 

http://www.loffice.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük