2024.június.21. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ford Transit – Állandó kapcsolatban

3 perc olvasás
fordtransitconnect

A Ford haszonjárműveit ezentúl folyamatos internetes kapcsolattal szállítják, amely segítségével sok hasznos funkcióval gazdagodnak a járművek. Ingyenesen.

A Ford kihasználja az elektronika és a távközlés adta lehetőségeket. Ennek a gyümölcsét a haszonjárművek vásárlói is élvezhetik, mert a hét legnépszerűbb Ford haszonjármű megkapta az OTA rendszert és a FordPass Pro okostelefonos alkalmazást. A három betűs rövidítés olyan adatátviteli rendszert takar, amely biztosítja az autóban futó programok folyamatos frissítését. Így a rendszer naprakész, a frissességet és a hozzá kapcsolódó okostelefonos alkalmazást számtalan területen lehet használni, írja az Internetvilág.

Mivel a rendszer fejlesztésekor a kis és közepes vállalkozásokat vették célba, ezért az öt autót számláló flottáig ingyenes a program. Ehhez mindössze az szükséges, hogy a cégnél használják a FordPass Pro alkalmazást. Ennek a segítségével valós időben lehet látni az üzemanyagfogyasztást és azonnal értesítést kapnak a műszaki hibákról is. A harmadik valós időben elérhető adat pedig a jármű helyzetének a pontos ismerete. A vállalkozásoknál – a program segítségével – jobban át lehet látni az autóval kapcsolatos feladatokat és költségeket.

Aki öt autónál nagyobb flottával rendelkezik, annak már fizetős ez a szolgáltatás. Ebben a verzióban a flottamenedzselő programokkal történő összeköttetés is megoldott, amely az autókkal foglalkozó szakemberek munkáját nagyban megkönnyíti.

A Transit Courier és a Transit Tourneo Courier modellek kivételével minden Ford haszonjárműbe díjmentesen bekerülő alkalmazásnak nem csak ez az előnye. A Ford Applink használatával a sofőr könnyedén megjelenítheti a Waze és más programokat az autó központi kijelzőjén. A beszédfelismerés segítségével lehet sms-t, e-mailt írni vagy ”jegyzetelni”. Persze a telefon kihangosítása is megoldott.

A legizgalmasabb funkció a végére maradt, amely igen nagy segítséget nyújt a sofőröknek és a vállalkozásoknak: ez az Őrző üzemmód. Bekapcsolása esetén valós időben jelez a program, ha az autó ajtaját, motorháztetejét, vagy a raktérajtókat kinyitják. Akkor is küld jelzést a program, ha elindítják, vagy ha nem a saját kulcsával indítják el a járművet. Persze a Transit pontos helye is látható az alkalmazás segítségével. Ezzel a programmal ”szemmel tartható” a távolból az autó.

Írásunk a Milyenautot.hu, az Auto live,  az Autó hírek, az Elektromos autók portál, a Minden férfinak férfi portál, a Férfinet és Férfi magazin autós rovata közreműködésével készült.

 Galambos Dániel – Benedek Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.