2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FORRÓ NYOMOK és HIDEG-LELÉS: Utazzon a jégkorszaki klímahullámvasúton!

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/14354"><img class="image preview" src="/files/images/jegkorszak.jpg" border="0" width="408" height="67" /></a></span>  <p>A Magyar Természettudományi Múzeumban ezen az estén nem csak lehűlhet, hanem el is hűlhet. A Múzeumok éjszakáján náluk ugyanis ismét beköszönt a jégkorszak!</p><p>

jegkorszak 

A Magyar Természettudományi Múzeumban ezen az estén nem csak lehűlhet, hanem el is hűlhet. A Múzeumok éjszakáján náluk ugyanis ismét beköszönt a jégkorszak!

jegkorszak 

A Magyar Természettudományi Múzeumban ezen az estén nem csak lehűlhet, hanem el is hűlhet. A Múzeumok éjszakáján náluk ugyanis ismét beköszönt a jégkorszak!

A hűsölni vágyó látogatóknak ajánláuk a nyári koripálya nyújtotta sikamlós élményeket! Itt a lehetőség, hogy kipróbálják, milyen forrónadrágban jégkorizni!

A kis kalandorok az Északi-sarkot fedezhetik fel Micimackó és barátai segítségével, útközben pedig találkozhatnak a fagyosszentekkel (Szerváccal, Pongráccal és Bonifáccal), míg a feladványok megfejtésében segítségükre siet Sándor, József és Benedek, akik most kivételesen nem hoznak zsákban meleget. Azon se lepődjön meg senki ám, ha a kalandos utazás közben a Jeti vagy a Hókirálynő állítja őket furfangos feladványok elé. Itt HŐsiesség helyett inkább hideg fejre lesz szükség!

Akit kiráz a hideg melegtől, és még több hűvösre vágyik, az időutazást tehet velünk a Didergő Föld történetében és megtudhatja, mi zajlott a szuperjégkorszakok idején, 600-700 millió évvel ezelőtt.

A Jégbüfében a kulináris ínyencségek kedvelői mindent megtudhatnak a csupor mézről, alaposan fenékig… Az est háziasszonyai Aurora Borealis és Zúz Mara szintén hűvös meglepetésekkel, de annál forróbb hangulatban várják a vendégeket.

Gyerekek, figyelem! Hozzátok be a mackótokat és megkeressük a helyüket a nagy Medve-törzsfán!

A PROGRAM:

10.00 – 02.00  Jég-kori Koripálya az Afrika-tó partján. Hozd magaddal a korcsolyádat!

18.00 – 24.00   Virágpor égen és földön… Mézkóstolás, méz és méhészeti termékek vására Közreműködő: Baldavári László méhész Helyszín: Kupolacsarnok

19.00 – 24.00    Hideg-lelés Avagy Róbert Gida expedíció élén felfedezi az Északi-sarkot Kalandos nyomozás a jégkori rejtélyek ügyében.

19.00 20.00      MTV Delta sarok A klímaváltozás nyomában – Válogatás a magyar tudomány eredményeiből és ennek kapcsán beszélgetés a Delta főszerkesztőjével, Montskó Évával

20.00 – 22.00    Déli-sarki kvíz-játék, eredmények, jövőkép? – kötetlen beszélgetés az Első Magyar Antarktisz Expedíció egy tagjával, Fiar Sándorral.

22.00 – 24.00    Filmvetítés az Első Magyar Déli-sarki Expedíció 2003 által készített 4×26 perces sorozatból (Megérkezés, Élet az oázisokban, Kutatók az Antarktiszon, Búcsú az Antarktisztól) jeld, fjord, tunturi, nunatak… Beszélgetés, filmvetítés és élő kvízjáték az Antarktisz-expedíció tagjaival

20.00, 21.00 és 22.00    A Didergő Föld – Előadások a mai és a hajdan volt jegekről

Kern Zoltán: Jégkorszak a föld alatt? A jegesbarlangok világa

Pálfy József: Hógolyó Föld szuperjégkorszakok 600-700 millió évvel ezelőtt

Horváth Erzsébet: Földünk, a jeges bolygó

24.00 – 01.00      Fagyjelenségek: fagyék, fagyzsák, fagyhasadék… Jutalomfagyi! Jeges ízek a Ragonese jóvoltából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.